Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB posarà càmeres de videovigilància a tots els trens del metro en dos anys
  • CA

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest dijous un protocol de prevenció, detecció i intervenció contra l’LGTBI-fòbia a les xarxes de metro i autobús. L’activació del protocol suposa la implantació d’auditories de gènere, el reforç de la formació de la plantilla i la difusió d’una campanya de sensibilització la propera tardor, així com el requisit de disposar de plans d’igualtat per part de les empreses que rebin contractes de TMB. També es millorarà la il·luminació, la música i els missatges específics.

S’invertiran sis milions perquè en dos anys hi hagi càmeres de videovigilància en l’interior de tots els trens del metro, unes 1.140 unitats, i els autobusos amb càmeres passaran de 24 a 34 en les properes setmanes. “Volem un transport públic segur per a tothom, on tothom senti que és un espai de llibertat, que no només serveix per moure’s sinó que pot ser refugi contra les agressions“, ha destacat la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón. Ha explicat que fa un any i mig que s’està treballant en el protocol.

Cal actuar ja

El coordinador tècnic de l’Observatori contra l’Homofòbia, Cristian Carrer, ha destacat que davant l’evidència de casos de discriminacions al transport públic, cal “actuar”. Ha explicat que el protocol ha de servir per un transport públic “amable i lliure de violències”.

A nivell operatiu, entre les recomanacions i mesures a implementar a la companyia hi ha realitzar campanyes de sensibilització, crear funcionalitats a les aplicacions mòbils corporatives, establir un canal específic al servei de queixes i d’atenció a la ciutadania per canalitzar i fer seguiment d’aquest tipus de comportaments i reforçar accions formatives i informatives en matèria de prevenció, detecció i protecció contra l’LGTBI-fòbia, adreçades al personal en contacte més directe amb els usuaris, com ja es fa des del 2010 amb el personal de vigilància i seguretat.

Metro vigilat

Pel que fa a la xarxa de metro, on hi ha instal·lades més de 8.000 càmeres de videovigilància, la transmissió d’imatges ja és instantània en el cas de les estacions i dels trens de les línies automàtiques (L9/10 i L11) i s’està executant el projecte perquè també es puguin monitoritzar en temps real les de l’interior dels trens de les línies convencionals. Dins d’aquest projecte, pressupostat en 4,9 milions d’euros, ja s’ha implantat la videovigilància en temps real en tots els trens de la línia 5 i part dels de les línies 1, 2, 3 i 4 (69 combois en total).

Totes les andanes i vestíbuls estan dotats d’intèrfons que permeten comunicar directament amb els operadors del centre de control, que gestiona qualsevol situació de seguretat amb afectació a persones. La utilització del botó SOS, a més, activa de manera automàtica la videogravació de les càmeres del punt des d’on es fa la trucada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roberto Rulano a juliol 29, 2021 | 20:28
    Roberto Rulano juliol 29, 2021 | 20:28
    sota la idea de la prevenció dels delictes , el que hi ha es un control total. El Gran Germà no ens deixa respirar.
    • Icona del comentari de: David a juliol 29, 2021 | 23:07
      David juliol 29, 2021 | 23:07
      No deus poder respirar tu. Jo en posaria per tot arreu. A mi me la sua que em filmin.
  2. Icona del comentari de: fat boy a juliol 30, 2021 | 05:47
    fat boy juliol 30, 2021 | 05:47
    Total perque despres surtin en llibertat amb carrecs. Una mica car pel resultat.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 30, 2021 | 08:36
    ciutadà juliol 30, 2021 | 08:36
    Que vol dir aixó?. que als xoriços, als neonazis i a tota l'altra fauna no els diran res, si els graven cometent una atzagaiada?. Només als homófobs'.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa