Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Descarten que la dona trobada morta al Port patís un crim violent
  • CA

La Guàrdia Civil ha descartat que la troballa del cadàver d’una dona de 42 anys al port de Barcelona a finals de març estigui relacionat amb un cas de mort violenta. El cos policial ha informat aquest dijous al matí que la investigació que va obrir arran de descobrir-se el cos sense vida ha conclós que la mort es va produir perquè la dona va precipitar-se al buit des del pont d’Europa, al moll de Ponent del port.

El cadàver va ser localitzat sota el pont el matí del passat diumenge 27 de març per agents de la Guàrdia Civil, que s’encarreguen de la seguretat a la zona del port on van passar els fets. Després de gairebé mes i mig de comprovacions, el cos sosté que la caiguda va poder tractar-se d’un accident o d’un suïcidi. En tot cas, desestima la tesi d’un homicidi.

La Guàrdia Civil apunta que les proves que aportat a la causa judicial oberta sobre el cas “descarten que la persona morta hagués estat víctima de cap agressió física o de caràcter sexual”. Alhora, també nega “la participació de cap persona en la mort”.

El cos de la víctima no duia cap document identificatiu quan va ser trobat. L’àrea de delictes contra les persones de la unitat orgànica de la policia judicial de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona es va fer càrrec de les indagacions per esbrinar els fets rere el decés. Els agents han descobert que la dona tenia 42 anys i era de nacionalitat brasilera.

Investigació tancada

La Guàrdia Civil dona així la investigació sobre el succés per tancada, després de recopilar anàlisis basats en proves tecnològiques, l’informe forense i la reconstrucció dels fets. En un primer moment, la descoberta del cadàver va fer témer que es tractés d’un nou cas de mort violenta d’una dona.

Diverses patrulles de la Guàrdia Civil es van traslladar al pont d’Europa després que el cos rebés un avís d’alerta per la troballa d’un cos sense vida a les 10.45 hores del passat 27 de març. Agents de la unitat científica del cos policial van inspeccionar els voltants del lloc on va quedar estès el cadàver per tractar d’aclarir la causa de la mort.

Aquella mateixa setmana i dies abans que es localitzés el cadàver al port de Barcelona, un home havia matat la seva exparella, una dona jove, en un pis del districte de Sant Martí. L’homicida es va lliurar el mateix dia en una comissaria de la Guàrdia Urbana, on va admetre ser l’autor de l’assassinat.

El jutge va decretar dies més tard que l’autor confès del crim ingressés en presó provisional sense fiança, al decretar un possible risc de fuga si seguia en llibertat. A més, el jutjat va ordenar que l’home no es pugui comunicar amb el fill que havia tingut amb la dona ni que pugui apropar-se a ell.

En la interlocutòria, el jutge va recalcar que, a més de l’assassinada, “hi ha una altra víctima”, en referència al nen, “que s’ha quedat sense mare d’una forma molt cruel” i a qui “cal protegir de la perniciosa influència que pugui representar el contacte amb qui ha matat la seva mare”, postulava el magistrat. Va defensar que calia protegir l’infant “en el dur procés d’assimilació de la seva nova realitat” i va adduir que la seva “vulnerabilitat” obligava a “suprimir tot contacte amb l’agressor, qui no dona cap garantia que vagi a pensar en el benestar” del seu fill si es comuniqués amb ell. El magistrat va resoldre que la custòdia del menor passés a mans de la família de la víctima.

Més notícies
Un entrenament del Barceloneta Futsal abans d'un partit recent / Twitter
La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta
Notícia: La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta
Comparteix
Un club es dissol per la falta d'instal·lacions adequades i un altre alerta de la manca d'equipaments adequats a Nou Barris
Platja de la Mar Bella
Les quatre platges de Barcelona que tenen la bandera blava de qualitat
Notícia: Les quatre platges de Barcelona que tenen la bandera blava de qualitat
Comparteix
La Mar Bella recupera el distintiu mentre que la Nova Mar Bella, Sant Sebastià i el Bogatell el renoven
Un agent dels Bombers de Barcelona / Bombers de Barcelona
Mor un home en l’incendi d’un pis a l’Eixample
Notícia: Mor un home en l’incendi d’un pis a l’Eixample
Comparteix
Els Bombers han trobat el cos de la víctima després d'apagar les flames
Restes de Josep Aubeso entregades per la Generalitat ACN
Retornen les restes d’un soldat republicà de Barcelona mort a la Guerra Civil
Notícia: Retornen les restes d’un soldat republicà de Barcelona mort a la Guerra Civil
Comparteix
Justícia retorna a la família les restes del segon identificat de la fossa del Mas de Santa Magdalena

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa