Si res no hi posa remei, un centenar de joves esportistes es quedaran sense el club en què practiquen esport. La junta directiva d’un club de futbol sala de barri, el Barceloneta Futsal, ha anunciat que dissoldrà els equips base quan acabi la temporada i abans que comenci la pròxima. Els responsables del Barceloneta Futsal han al·legat la “manca d’unes instal·lacions dignes al barri” i l’increment d'”exigències administratives” i de costos per explicar la desaparició dels set equips de categories inferiors que aplega.

La directiva de la institució s’ha queixat de la “manca de resposta dels polítics del districte” de Ciutat Vella davant de la “demanda històrica” per un equipament esportiu que reuneixi condicions adequades, assenyalen els dirigents del club. “Portem dècades sol·licitant mitjans, instal·lacions i respostes a les necessitats del club. Dècades de bones intencions i manca de solucions“, ha criticat el Barceloneta Futsal en un comunicat.

El club alerta del dèficit que suposa per al barri l’absència d’un recinte prou apte per a la pràctica de l’esport. “Necessitem unes instal·lacions sense goteres, amb un paviment en condicions i una salubritat mínima“, subratlla. Per contra, l’entitat esportiva assegura que ha topat amb “dificultats i manca d’ajudes i implicació per totes les parts”, uns obstacles que afirmen que han acabat per ennuegar la institució.

Dificultats creixents

El Barceloneta Futsal sosté que ha topat amb obstacles cada vegada més difícils d’esquivar. “Cada dia són més les dificultats i la manca d’implicació a què s’enfronta el club per poder tirar endavant els seus reptes“, addueixen els directius.

El club ressalta que fa una tasca eminentment social a la Barceloneta. Els jugadors no abonen cap quota per practicar esport i la institució assenyala l’ajuda en la integració de joves i famílies a través de la pràctica de l’esport entre els objectius que li han guiat fins ara. Afegeix també que col·labora amb escoles i amb entitats socials del barri per fomentar l’activitat esportiva.

El Barceloneta Futsal recrimina que la contribució que fa al barri es veu torpedinada per “dificultats administratives”. “Cada dia es multipliquen les exigències administratives, els costos a soportar i els requisits necessaris per poder ajudar socialment els joves del nostre barri“, protesta.

Manca d’una pista a Nou Barris

Les mancances en instal·lacions esportives mobilitzen també una altra petita entitat esportiva, el Club Bàsquet Turó, de Nou Barris, i les famílies dels menors que militen als seus conjunts. L’entitat d’esport base ha fet públiques dues reivindicacions que reclama alhora: per una banda, demana que es reformin les pistes de centres escolars en què els equips de la institució entrenen i, per l’altra, insta a localitzar un recinte cobert on puguin allotjar-se els integrants de les categories a partir de 18 anys del Turó.

El club ressalta que pateix “manca d’infraestructures”. Alhora, avisa de les “dificultats” per practicar esport “en algunes instal·lacions de les escoles” que acullen els equips, “degut a les deficiències dels terres i dèficits de infraestructures”, precisa. També recrimina “falta de voluntat” per assignar “espais coberts en algunes franges per poder resoldre els problemes amb les jugadores i jugadors grans”. Assegura que busca instal·lacions sota cobert des de 2017 per als jugadors majors d’edat de la institució, que no estiguin subjectes a horaris intempestius i que permetin aixoplugar-se de les adversitats climatològiques, que fins ara han condicionat els entrenaments.

Més notícies
La llosa de l'antic mercat provisional de Sant Antoni, a la ronda / MMP
Notícia: El Síndic vol que s’ubiquin classes i exposicions a la llosa de Sant Antoni
Comparteix

El Síndic vol que s’ubiquin classes i exposicions a la llosa de Sant Antoni

Reclama consensuar solucions amb les entitats veïnals mentre el debat per la reobertura de la ronda s'escalfa
Notícia: El Síndic vol que s’ubiquin classes i exposicions a la llosa de Sant Antoni - Mobile
Imatge d'arxiu d'un agent de paisà de la Guàrdia Urbana / GUB
Notícia: Dos turistes apallissen un guàrdia urbà pensant que era un lladre
Comparteix

Dos turistes apallissen un guàrdia urbà pensant que era un lladre

L'agent treballava de paisà a la Barceloneta i intentava impedir un robatori
Notícia: Dos turistes apallissen un guàrdia urbà pensant que era un lladre - Mobile
Una de les pèrgoles fotovoltaiques que instal·larà l'Ajuntament de Barcelona per abastir d'energia elèctrica les famílies vulnerables / Ajuntament de Barcelona
Notícia: L’Ajuntament de Barcelona donarà llum gratis a famílies vulnerables
Comparteix

L’Ajuntament de Barcelona donarà llum gratis a famílies vulnerables

Ho farà amb plaques fotovoltaiques que rebaixaran un 25% la factura elèctrica de les llars situades a un radi de 500 metres
Notícia: L’Ajuntament de Barcelona donarà llum gratis a famílies vulnerables - Mobile
L'actual estació de Sant Andreu Comtal amb la nova, en construcció, al fons / ACN
Notícia: Campanya per posar Sant Andreu de Palomar a les parades de metro i tren
Comparteix

Campanya per posar Sant Andreu de Palomar a les parades de metro i tren

Rebutgen que es rebategin igual que el districte i recullen adhesions perquè s'anomenin com el barri
Notícia: Campanya per posar Sant Andreu de Palomar a les parades de metro i tren - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Hipocrita a maig 17, 2022 | 07:47
    Hipocrita maig 17, 2022 | 07:47
    El problema en algunos distritos no es de instalaciones, lo que pasa que algunas entidades acaparan los horarios. El problema es el modelo de gestion del ayuntamiento que da la gestion de espacios publicos a empresas sin tener ningun control sobre la gestion de estos horarios. Pabellones cerrados en domingo tarde.

Nou comentari

Comparteix