Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Presó provisional i sense fiança per a l’home acusat de matar l’exparella
  • CA

El jutjat de violència sobre la dona 1 de Barcelona ha dictat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home acusat de matar la seva exparella en un pis de la capital catalana aquest dilluns. Després de cometre l’homicidi, l’individu es va lliurar en una comissaria de la Guàrdia Urbana, on va confessar ser l’autor dels fets. Se l’acusa d’un presumpte delicte d’assassinat.

L’home ha passat aquest dijous a disposició del jutjat, que li ha imposat una ordre d’allunyament i prohibició de comunicar-se amb el fill menor que compartia amb la víctima. Alhora, ha decretat que la custòdia de l’infant passi a la família de la dona morta. En la interlocutòria, el jutge subratlla que, a més de l’assassinada, “en aquest procediment hi ha una altra víctima”, en referència al nen, “que s’ha quedat sense mare d’una forma molt cruel” i a qui “cal protegir de la perniciosa influència que pugui representar el contacte amb qui ha matat la seva mare”, adverteix. Recalca que cal protegir l’infant “en el dur procés d’assimilació de la seva nova realitat” i apunta que la seva “vulnerabilitat” imposa “suprimir tot contacte amb l’agressor, qui no dona cap garantia que vagi a pensar en el benestar” del seu fill si contactés amb ell.

El magistrat deixa clar que “no es concep una altra hipòtesi” que no sigui que l’home assassinés la dona. Relata que l’autor confès va lliurar als agents les claus del pis on va acabar amb la vida de la seva exparella i on els policies van localitzar el cadàver. Afegeix que, abans d’acudir a la comissaria, l’acusat va admetre a “dos amics” que l’havia matada. L’individu no ha canviat la versió davant del jutge i s’ha limitat a afegir que “té problemes de consum d’alcohol i de drogues”, indica la resolució judicial.

El jutge justifica la mesura de presó perquè detecta un risc de fuga “molt elevat” a causa de “l’elevada pena” associada al delicte. Durant la compareixença, l’acusat només ha contestat les preguntes de la seva defensa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El jutjat de violència sobre la dona 5 de Barcelona s’encarrega de la investigació del crim comès aquesta setmana.

La dona assassinada tenia 27 anys i havia denunciat la seva parella per amenaces. La víctima s’havia separat de la seva anterior parella, que des d’aleshores l’assetjava, asseguren les mateixes fonts. D’igual forma, abans de la ruptura sentimental, les baralles entre la parella eren constants i els veïns del bloc on vivien, al barri del Clot, havien trucat la policia per aquests fets.

L’exparella, de la mateixa edat que ella, es va entregar aquest dilluns a la Guàrdia Urbana, després d’assegurar que havia assassinat la dona al pis on ara vivia, al barri del Poblenou. La policia el va detenir en aquell moment i més tard el va tornar a traslladar fins a l’escena del crim, per reconstruir els fets.

El servei de la Generalitat d’atenció permanent a víctimes de violència masclista és el telèfon 900 900 120. Aquest és un número gratuït i confidencial i funciona cada dia de l’any, durant les 24 hores del dia. A través d’aquest contacte es pot rebre consell sobre els recursos existents. Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona compta amb diversos serveis, tots ells confidencials i gratuïts.

Més notícies
Familiars de les víctimes dels atemptats del 17-A, en l'homenatge a la Rambla de 2021 / Laura Guerrero
Veïns del Gòtic demanen un monument per a les víctimes del 17-A a la Rambla
Notícia: Veïns del Gòtic demanen un monument per a les víctimes del 17-A a la Rambla
Comparteix
Creuen que la placa instal·lada el 2019 passa desapercebuda i proposen un espai de record provisional en una antiga parada de flors abans d’erigir un memorial definitiu
Una detenció practicada per la Guàrdia Urbana / GUB
La dona assassinada havia denunciat la seva exparella per amenaces
Notícia: La dona assassinada havia denunciat la seva exparella per amenaces
Comparteix
El presumpte assassí és la seva parella anterior, que s'ha confessat a la policia
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu on aten als mitjans de comunicació a la Galeria gòtica de l'Ajuntament de Barcelona / Laura Fíguls (ACN)
Colau: “El dret individual a contaminar no pot estar per sobre de la salut”
Notícia: Colau: “El dret individual a contaminar no pot estar per sobre de la salut”
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona admet que les mesures poden generar "dubtes" al món judicial, però que no hi ha marxa enrere
Els líders de Valents a Barcelona / Valents
Valents vol pantalles gegants al Palau Sant Jordi pel Mundial de Qatar
Notícia: Valents vol pantalles gegants al Palau Sant Jordi pel Mundial de Qatar
Comparteix
“Som conscients que encara queden quasi vuit mesos, però no volem excuses", asseguren

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa