Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau: “El dret individual a contaminar no pot estar per sobre de la salut”
  • CA

Tercera compareixença d’un representant públic de l’Ajuntament de Barcelona per defensar la zona de baixes emissions (ZBE), després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’hagi anul·lat. Aquest cop ha estat la número u, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que “no pot ser que un dret individual a contaminar amb un vehicle estigui per sobre del dret col·lectiu a la salut i a evitar morts prematures”. En aquesta línia, s’ha mostrat convençuda que la mesura, que ocupa una superfície de 95 quilòmetres quadrats i compren la major part de Barcelona, així com zones de Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat, va en la línia del que marquen totes les administracions públiques, amb la Unió Europea al capdavant, reclamen la popularització de les ZBE com una mesura més per lluitar contra l’emergència climàtica.

“Els fons europeus Next Generation animen des d’Europa a accelerar aquesta agenda del canvi de model productiu i de consum cap a un model realment sostenible”, ha sostingut aquest dijous Colau, en companyia del vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, amb qui s’ha reunit precisament per refermar el compromís i el treball conjunt d’ambdues administracions per desplegar la ZBE a les illes.

La sentència ha servit per “refermar el compromís i la consciència” de totes les administracions que cal una ZBE, ha defensat l’alcaldessa de la capital. Així mateix, ha assegurat que la ciutadania també està convençuda que cal prendre aquesta mena de decisions. “Hi ha consens en la població de Barcelona”, ha dit. Igualment, ha reconegut que les polítiques de l’executiu municipal van en la línia del que estan fent grans ciutats europees, com és el cas de Berlín, París o Londres.

Reconeix que “pot generar dubtes” al món judicial

Colau ha reconegut que l’impuls de l’Ajuntament per lluitar contra el canvi climàtic “pot generar dubtes” en l’àmbit judicial. “Per això també hem anunciat que hi haurà recursos coordinats de totes les administracions públiques, perquè no tenim cap mena de dubte que aquest és el camí i el que ens mana la legislació vigent”, ha justificat. L’alternativa és pitjor, ha afirmat: “El conjunt del planeta va tard en la lluita contra el canvi climàtic, però la zona de la Mediterrània és una de les zones més afectades per aquest canvi climàtic de manera imminent”.

El dentista municipal o la regulació del turisme han estat dos dels exemples que l’alcaldessa de Barcelona ha esgrimit per justificar el rebuig que generen aquestes mesures en sectors de la població i en determinats actors econòmics de la capital. De totes maneres, ha opinat que són accions pertinents.

Més notícies
Rètol que indica la ZBE / FAVB
Clam social i veïnal contra la decisió del TSJC d’anul·lar la ZBE
Notícia: Clam social i veïnal contra la decisió del TSJC d’anul·lar la ZBE
Comparteix
"La sentència fa apreciacions polítiques amb arguments tècnicament falsos", asseguren una desena d'entitats, entre elles la FAVB
Cartell indicatiu de la ZBE / ACN
El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Notícia: El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Comparteix
El tribunal afirma que l'Ajuntament no justifica prou bé la mesura i considera que sobrepassa les seves competències
Un autocar circulant cap al Park Güell de Barcelona / XFDC
Empreses d’autocars també demanaran suspendre ja la ZBE a Barcelona
Notícia: Empreses d’autocars també demanaran suspendre ja la ZBE a Barcelona
Comparteix
La patronal Audica sol·licitarà que s'executi la sentència del TSJC quan l'Ajuntament formalitzi els recursos anunciats
Un cartell avisa als conductors que entren a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona
Front comú per blindar la ZBE amb una “cadena de recursos” al Suprem
Notícia: Front comú per blindar la ZBE amb una “cadena de recursos” al Suprem
Comparteix
Ajuntament, Generalitat i Àrea Metropolitana subratllen la vigència de la restricció barcelonina

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a març 25, 2022 | 09:34
    fat boy març 25, 2022 | 09:34
    Quin cinisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa