Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les quatre platges de Barcelona que tenen la bandera blava de qualitat
  • CA

La temporada de platja ja ha arrencat. El bon temps ha començat a omplir les principals platges de la ciutat, i la previsió de bon temps fa preveure que seran cada vegada més concorregudes. A més, aquesta temporada ha començat amb una novetat molt important, i és que està prohibit fumar a les deu platges de Barcelona. De fet, l’estiu del 2021 ja es va fer una prova pilot que prohibia fumar en quatre de les platges de la ciutat, a Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella. El consistori va admetre aleshores que no tenia competències per sancionar a qui incomplís la nova restricció, però ara hi haurà una normativa paraigua a l’Estat que prohibirà el fum a la platja i també a les terrasses de bars i restaurants.

Una altra novetat de la temporada serà que a les platges es controlarà l’aforament amb drons. La idea és millorar la gestió de les platges i zones de banys de Barcelona i estimar l’aforament en temps real. Com? Amb l’obtenció d’imatges i vídeo mitjançant tecnologia dron per millorar l’eficàcia i l’eficiència en la gestió del litoral barceloní. De fet, s’actualitzarà l’aforament cada 1,5 hores durant les hores de més afluència en temporada alta, entre les 11 i 19h.

Les quatre millors platges de Barcelona

Ara bé, quines estan considerades les millors platges de la ciutat? A banda de criteris subjectius, hi ha un factor que mesura dades objectives. La bandera blava, que reconeix el bon estat de les platges i garanteix als banyistes la qualitat de l’aigua, l’accés i atenció a les persones amb discapacitat o la gestió mediambiental. I quines són les guardonades? La Mar Bella ha recuperat aquesta distinció i la Nova Mar BellaSant Sebastià i el Bogatell renoven la bandera blava que van obtenir el 2021.

Cal tenir en compte que són els municipis els qui sol·liciten cada any, de manera voluntària, les candidatures de les seves platges. Però és clar, les candidatures es presenten tenint en compte si compleixen o no els requisits. I a tot Catalunya, han estat 94 platges. D’aquest total, 32 són del litoral barceloní; 26 corresponen a la demarcació de Girona; 26 a la de Tarragona i 10 a les Terres de l’Ebre.

La bandera blava és un guardó reconegut a nivell internacional, s’atorga en 47 països i valora la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany, la prestació dels serveis i la informació i, finalment, l’educació ambiental. A banda, la qualitat de l’aigua ha d’haver obtingut la classificació d’excel·lent segons marca la directiva europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa