Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut per un accident de cotxe i sextuplicar la taxa d’alcoholèmia
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona investiga un home que va provocar un accident de trànsit i que conduïa el cotxe mentre quasi sextuplicava la taxa d’alcoholèmia permesa per llei. Així ho han explicat a través de les xarxes socials, on han fet una piulada a Twitter informant dels fets, que es remunten al passat diumenge 1 de maig, al voltant de les 12.15 hores del migdia i se situen al carrer de Padilla de la capital catalana.

“Investiguem al conductor d’un turisme, responsable d’un sinistre per conduir sota els efectes de l’alcohol i que gairebé sextuplica la taxa d’alcoholèmia permesa”, ha escrit el compte oficial de la policia local de Barcelona. “Conduint, l’única taxa segura és la 0,0%”, han recomanat. “Al volant, poca broma!”, han recordat. Malgrat l’estat en el qual es trobava el conductor, un home, l’accident que va ocasionar va ser lleu i no consten ferits.

Cotxe i alcohol, mala combinació

Els successos d’aquesta tipologia són freqüents a Barcelona. Al març la Guàrdia Urbana de Barcelona va detinir una persona que circulava en cotxe per la Zona Franca. No l’havien detingut per conduir ni per anar per aquesta zona de la ciutat, sinó per fer-ho amb una roda menys; en concret, la davantera esquerra. Directament amb la llanta. La Urbana va titllar aquesta persona de “negligent” per aquest fet, tal com va denunciar el cos uniformat a través de Twitter.

Al mateix mes “un perill potencial” va ser detingut. Tal com va resumir la Guàrdia Urbana, la policia va enxampar un conductor ebri mentre circulava acumulant una pila d’infraccions. El cos en va especificar cinc, cadascuna d’elles prou greus com per impedir que seguís transitant i evitar que cometés un accident.

La Guàrdia Urbana ha subratllat el risc que el conductor hagués pogut causar un sinistre per circular en estat etílic. A finals de febrer, un altre conductor begut i drogat va estampar-se amb la furgoneta que duia contra una tanca a la ronda de Dalt de Barcelona. La violència del xoc va provocar que el vehicle bolqués enmig de la via, en un túnel al punt quilòmetric 14 de la ronda en sentit Besòs. Els conductor anava acompanyat d’altres passatgers i en la col·lisió no es van veure implicats més vehicles. Tot i que va resultar aparatós, l’accident va causar només tres ferits lleus, va informar la Guàrdia Urbana.

A finals d’any, un altre quadruplicava el màxim permès

A finals d’any de l’any passat un conductor va saltar-se un semàfor en vermell i va fer saltar les alarmes d’una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que el va aturar. Tot seguit, va ser denunciat per no respectar les regles de trànsit. A més, se li va realitzar un control d’alcoholèmia que va donar com a resultat una taxa quatre vegades superior a la legalment permesa. Per aquest fet se l’investiga per un delicte penal. A més, el conductor del vehicle ho feia sense permís de conduir, després que un jutge li retirés el carnet en una resolució judicial prèvia i que encara estava en vigor. Segons la Direcció General de Trànsit (DGT), un de cada tres conductors morts a les carreteres havia consumit alcohol i/o drogues.

Més notícies
Agents de la Guàrdia Urbana, durant l'operatiu antidroga a la Sagrada Família / GUB
VÍDEO | Desmantellats quatre pisos de la Sagrada Família on venien droga  
Notícia: VÍDEO | Desmantellats quatre pisos de la Sagrada Família on venien droga  
Comparteix
La policia enxampa cinc persones a la Marina que van intentar cremar una bossa amb cocaïna per desfer-se de proves que els incriminessin
Un conductor de cotxe circulava sense roda davantera per la Zona Franca / Guàrdia Urbana de Barcelona
Sense roda i per la Zona Franca: la Urbana deté un conductor “negligent”
Notícia: Sense roda i per la Zona Franca: la Urbana deté un conductor “negligent”
Comparteix
L'arrestat anava begut i s'havia negat a fer-se la prova d'alcoholèmia
La furgoneta bolcada en l'accident / GUB
Condueix begut i drogat i s’estampa contra una tanca a Barcelona
Notícia: Condueix begut i drogat i s’estampa contra una tanca a Barcelona
Comparteix
La furgoneta va quedar bolcada enmig de la calçada i l'accident va causar tres ferits lleus
Marxa lenta de camions per protestar per les condicions amb què treballen al Port, al pas per la Via Laietana / A.L.
Divuit transportistes donen positiu en un control de drogues a Barcelona
Notícia: Divuit transportistes donen positiu en un control de drogues a Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana denuncia més d'una quarta part dels camioners que van sotmetre's a la prova

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa