Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut per conduir sense carnet i quadriplicar la taxa d’alcoholèmia
  • CA

El conductor va saltar-se el semàfor en vermell i va fer saltar les alarmes d’una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que el va aturar. Efectivament, va ser denunciat per no respectar les regles de trànsit. A més, se li va realitzar un control d’alcoholèmia que va donar com a resultat una taxa quatre vegades superior a la legalment permesa. Per aquest fet se l’investiga per un delicte penal. A més, el conductor del vehicle ho feia sense permís de conduir, després que un jutge li retirés el carnet en una resolució judicial prèvia i que encara estava en vigor.

A través de les xarxes socials la policia de Barcelona ha informat dels fets. En concret, va ser una patrulla del districte de l’Eixample la que va retenir el vehicle, després d’observar la infracció de trànsit.

Quan va haver de bufar, va donar 0,99 mg/l en la prova de l’alcoholímetre. En la de l’etilòmetre, 1,07 mg/l i 1,02 mg/l, informen fonts de la Guàrdia Urbana al TOT Barcelona. En totes les mostres va superar amb escreix els límits permesos per la Direcció General de Trànsit (DGT), fixats en 0,25 mg/l en aire aspirat.

Segons la DGT, les sancions oscil·len entre els 500 i els 1.000 euros, a més d’una penalització de quatre a sis punts del carnet. L’organisme recorda, a més, que un de cada tres conductors morts a les carreteres havia consumit alcohol i/o drogues. Quant al fet de s’altar-se un semàfor en vermell, la multa és de 200 euros i una retirada de quatre punts del carnet. La Direcció General de Trànsit recorda que “ignorar la prioritat de pas és un dels factors de major presència en l’accidentalitat viària”.

Per aquestes dates de Nadal la DGT ha realitzat una campanya de comunicació i sensibilització específica. S’anomena Condueix amb precaució. Hi ha molt Nadal a cada cotxe i té per objectiu que, més enllà que la tecnologia dels cotxes avui dia permet evitar bona part dels accidents de trànsit, sigui el mateix conductor qui decideixi extremar les precaucions i evitar riscos innecessaris, com conduir sota l’efecte de l’alcohol, per exemple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa