Un 300 veïns en la protesta de la discòrdia al Poble-sec

Surten al carrer contra la "inseguretat" i l'"incivisme" al barri i reclamen solucions i neguen les motivacions racistes

Uns 300 veïns del Poble-Sec s’han manifestat aquest dijous al vespre contra la “inseguretat” i “l’incivisme” que denuncien que està degradant el barri i per reclamar solucions tant a l’Ajuntament de Barcelona com al Govern.

La protesta, que ha estat convocada per la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec amb el lema ‘Sec de solucions’, ha estat precedida de polèmica, després que algunes entitats –liderades pels Castellers del Poble-sec– hi hagin vist “connotacions racistes i alarmistes que contribueixen a l’estigmatització i criminalització” de col·lectius com els menors estrangers no acompanyats.

El portaveu de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, Sergi Gázquez, ha defensat que el manifest al qual s’han adherit diverses entitats és “totalment injustificat” i ha negat rotundament les acusacions: “Estan dient que aquesta manifestació té un caràcter que no és cert”.

La manifestació ha començat amb un tall de la circulació del passeig de Josep Carner, en la confluència amb el passeig de Montjuïc –molt a prop de l’entrada a la Ronda Litoral–, que ha durat uns pocs minuts. La protesta, que s’ha allargat durant prop d’una hora, ha acabat a l’avinguda del Paral·lel, a l’altura d’El Molino, on els veïns han tornat a tallar al circulació uns minuts.

Més informació

Nou comentari