Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ocupen un edifici del Poble-sec per cedir-lo a dones sense llar
  • CA

Entitats del Poble-sec han anunciat aquesta tarda l’ocupació d’un bloc de pisos al barri per cedir-lo a dones que no tenen un habitatge o que se’n quedaran sense aviat. Després de tot un matí d’activitats i reivindicacions als carrers, el Sindicat de barri del Poble-sec i la comissió de la vaga feminista del Poble-sec han fet públic que dedicaran un edifici de cinc plantes a cobrir les necessitats de “veïnes amb menors a càrrec que fa molts anys que viuen al barri i que s’han quedat sense alternativa habitacional”, ha explicat una representant del col·lectiu de defensa de l’habitatge. 

El bloc, situat al carrer França Xica número 24, donarà servei des d’avui mateix, coincidint amb el dia de la dona i la vaga feminista. El missatge que han volgut transmetre des de les entitats populars és que, tot i que hi ha un “context general de turistificació” als carrers barcelonins, les dones ho tenen “especialment difícil” per aconseguir una llar. Per això s’ha obert aquest nou “edifici feminista”, per barrejar la defensa de les dones amb la lluita contra els plans dels fons voltors al Poble-sec.

De fet, el bloc ocupat és propietat de Laber Real Estate, un fons voltor que s’aprofita de les regles del joc que “afavoreixen l’especulació i neguen els drets de les persones”, asseguren des dels col·lectius del barri. A més, critiquen que l’empresa celebri com un atribut que “la crisi immobiliària espanyola i després la crisi econòmica mundial han reduït els preus un 40%” a la seva pàgina web, ja que és “una crisi que hem patit i estem pagant” entre tots els ciutadans i ells l’utilitzen “com una oportunitat”. El bloc, de moment, encara consta a la pàgina digital de Laber Real Estate com una “rehabilitació completa d’un edifici sencer” que es troba en estat de “reforma”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa