Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Empentes i cops de la Guàrdia Urbana a activistes davant d’un edifici ocupat al Poble-sec
  • CA

El Poble-sec han tornat a ser escenari aquest dissabte al migdia d’escenes de tensió entre policia i activistes del Sindicat de Barri, una entitat especialitzada a denunciar els problemes de l’habitatge de la zona. 

Després de les detencions que els Mossos d’Esquadra van fer dimarts arran un desallotjament que va fer Desokupa i que els activistes van interntar impedir, el col·lectiu tenia prevista avui una acció de “denúncia” dels desnonaments amb data oberta –que agafa per sorpresa els afectats. Era al carrer Lleida, en un edifici propietat d’un fons d’inversió –segons fonts del Sindicat de Barri– on hi ha diversos pisos ocupats sota la protecció de l’Obra Social de Barcelona, un grup escindit de la PAH. Es tracta de l’edifici que anomenen Llavors. 

El cas és que quan han arribat els activistes s’han trobat al cap de poc la Guàrdia Urbana, que els ha barrat el pas a la finca als que encara no havien entrat. La tensió ha anat pujant i els antiavalots de la Guàrdia Urbana, la unitat de suport policial (USP), han decidit en un moment donat apartar a empentes els activistes de la façana i el portal de la casa, ja que volien endur-se una ocupant d’un dels pisos detinguda.

Els agents han empentat amb força els joves concentrats a la vorera i, tot i que no han arribat a treure les porres, han clavat empentes brusques i alguns cops amb les mans als activistes, mentre ells protestaven a crits i demanaven a la policia que marxés.

En altres moments, l’estira-i-arronsa s’ha endurit i ha hagut empentes més fortes, con ha denunciat el Sindicat de Barri en una piulada.

Quan finalment s’han endut una persona detinguda, la policia ha marxat enmig dels crits dels activistes.

 

Més notícies
Quatre detinguts en un desallotjament de Desokupa al Poble-sec que ha acabat en càrregues
Notícia: Quatre detinguts en un desallotjament de Desokupa al Poble-sec que ha acabat en càrregues
Comparteix
Veïns del carrer Fontrodona denuncien que l’empresa, coneguda pels seus mètodes violents, han fet fora diverses famílies que ocupaven una casa
La CUP carrega contra Interior pel desallotjament de Desokupa al Poble-sec
Notícia: La CUP carrega contra Interior pel desallotjament de Desokupa al Poble-sec
Comparteix
La formació considera que els Mossos d'Esquadra van col·laborar amb Desokupa per "manca de control" de la conselleria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa