Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Polèmica al Poble-sec per una protesta veïnal que acusa els menors estrangers de ser un “problema”
  • CA

El Poble-sec afronta demà una mobilització incòmoda. Per un costat, la Unió d’Associacions de Veïns i Veïnes del Poble-sec ha convocat una manifestació que critica la falta de seguretat al barri i situa els menors estrangers no acompanyats i la delinqüència com a “problemes presents” a la zona. En canvi, la colla de Castellers del Poble-sec ha publicat un text amb el suport de més d’una trentena d’entitats del barri en què carreguen contra la concentració proposada per tenir “connotacions racistes i alarmistes”.

La convocatòria, sota el lema ‘Sec de solucions’, prepara una breu mobilització que començarà demà a les 19h entre el passeig de Josep Carner i el passeig de Montjuïc per demanar “solucions” davant els “robatoris, furts, incivisme i manca d’il·luminació”. Segons el text que van difondre des de la Unió de Veïns, hi hauria ciutadans del Poble-sec que “tenen por de sortir al carrer” i esmenta concretament els “MENA’s” com un element que genera conflictes al territori.

La rèplica de la resta d’associacions populars del barri condemna que s’estigmatitzi o criminalitzi “el col·lectiu dels nouvinguts”, especialment després de les agressions denunciades els últims dies a Canet i a Castelldefels, on han estat “el focus de les ires xenòfobes i racistes”, asseguren. De la mateixa manera, apunten que cal defugir una concepció del civisme “punitiva” que fonamenta únicament la seguretat en “l’augment de la presència policial”.

Per acabar, el text que aplega 35 entitats del barri, recorda que durant els seus 150 anys d’història, el Poble-sec sempre ha estat un territori “d’acollida, de respecte, de suport mutu i de convivència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa