Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barri del pont de Sarajevo vol acollir ara la plaça d’Ucraïna
  • CA

Posar el nom d’Ucraïna a una plaça de Barcelona. És la petició llançada per batejar per fi una esplanada de la Trinitat Nova sense cap denominació oficial i, alhora, per homenatjar el país arrasat per la guerra, mancat de cap carrer o espai que l’honori a la capital. No resulta aliè a la demanda que la Trinitat Nova aculli des de fa uns anys el nom d’un altre màrtir del bel·licisme a Europa: entre el barri i la Trinitat Vella penja el pont de Sarajevo, en record de la ciutat on la població civil va patir fa tres dècades un setge de quasi quatre anys seguits en la guerra de Bòsnia.

Seguint el precedent amb la capital balcànica, el col·lectiu Somos la Trini suggereix ara introduir també Ucraïna al plànol de Barcelona. L’entitat proposa dedicar al país víctima de la invasió russa la plaça construïda al voltant de la sortida de l’estació de metro, inaugurada el 2008.  

“S’hi fan moltes activitats i és un punt de reunió al barri però encara no té nom”, lamenten a la plataforma. De moment, ha fet circular la idea a través de les xarxes socials i té pensat traslladar la sol·licitud perquè la plaça d’Ucraïna es converteixi en realitat al pròxim Consell de Districte del Nou Barris, previst pel 25 de maig.

Somos la Trini explica que, per ara, ha rebut el suport d’altres associacions i organitzacions, també d’entitats d’ucraïnesos afincats a Barcelona. Just a la plaça que es vol rebatejar es va convocar un acte aquest mes en què diverses entitats de Nou Barris van recollir material i aliments per a les víctimes de la contesa.

El col·lectiu reconeix que l’antecedent de Sarajevo els ha esperonat a demanar que Ucraïna tingui també un lloc al barri. “Amb el pont, la gent es recorda de tot el que va patir Sarajevo i ara hi ha molta solidaritat amb Ucraïna”, expressen els proposants, que fa temps que reclamen posar nom a la plaça de la parada de metro. Confien que ara sí que els partits amb representació al districte recullin el guant.

En tot cas, el procés per denominar un espai de la ciutat acostuma a ser farragós i lent. L’òrgan que examina les peticions de noms per a carrers i places de Barcelona, la ponència del nomenclàtor, acumulava unes 70 propostes pendents d’estudi a finals de 2021, la majoria a l’espera de valoració des de feia uns anys.

En paral·lel, prosperen altres gestos de Barcelona amb Ucraïna. La setmana passada, l’Ajuntament va revelar que ha convidat la capital del país, Kíiv, perquè sigui la ciutat convidada de la Mercè el 2023.

Més notícies
Edifici en construcció al barri de Sants de Barcelona / Maria Asmarat (ACN)
La compravenda d’habitatges a Barcelona creix un 47%
Notícia: La compravenda d’habitatges a Barcelona creix un 47%
Comparteix
El preu mitjà del metre quadrat se situa en els 2.778 euros, segons Deloitte i les API
Port Olímpic de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
El tràfic de contenidors al Port creix un 11,3% al primer trimestre
Notícia: El tràfic de contenidors al Port creix un 11,3% al primer trimestre
Comparteix
La Xina és el principal importador i exportador de mercaderies, amb una quota de mercat del 28%
La multitud d'aficionats de l'Eintracht de Frankfurt que han omplert els voltants del Camp Nou / Xavi Hurtado
Batlle admet molèsties i problemes de seguretat al voltant del Camp Nou
Notícia: Batlle admet molèsties i problemes de seguretat al voltant del Camp Nou
Comparteix
Demana al Barça que prengui mesures perquè no es repeteixi una allau "lamentable" com la del dia de l'Eintracht
Uns nens pinten en un servei d'atenció a la infància a Barcelona / Marc Gómez
Toc d’alerta pel col·lapse en l’atenció a infants afectats per la crisi
Notícia: Toc d’alerta pel col·lapse en l’atenció a infants afectats per la crisi
Comparteix
Entitats socials urgeixen les administracions a invertir més per pal·liar la saturació i l’infrafinançament dels serveis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa