Connexió a internet per a 400 llars desfavorides de Trinitat Nova per trencar la bretxa digital

L'Ajuntament iniciarà un projecte pilot per repartir dispositius i oferir formació per accedir a la xarxa

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un projecte pilot al barri de Trinitat Nova per reduir la bretxa digital, ha explicat el consistori aquest divendres. La iniciativa proporcionarà connexió a internet a 400 llars de famílies i veïns desfavorits del barri, així com també dispositius i capacitació per superar els problemes que suposa no tenir prou coneixements i accés a la xarxa.

El districte de Nou Barris ha acollit aquest divendres la trobada de les 30 organitzacions que, en col·laboració amb l’Ajuntament, han impulsat Connectem Barcelona: Projecte pilot d’inclusió digital als barris, que configura el tret de sortida d’aquesta prova pilot de connectivitat i capacitació digital al barri. “Mai abans cap projecte en el món hi havia abordat les tres dimensions de la bretxa digital: connectivitat, dispositius i capacitació”, ha dit la tercera tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet.

El programa avaluarà l’impacte dels programes d’acompanyament i capacitació digital. El projecte comença al setembre i durarà un any. L’objectiu es que permeti definir polítiques digitals per a la reducció de la bretxa digital a tota la ciutat.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha destacat que el projecte “aborda la tecnologia des de l’àmbit de les desigualtats socials per a poder superar-les”. Ha afegit que els reptes que la pandèmia han visibilitzat encara més el contratemps que suposa no disposar de connexió a internet.

Més informació

Nou comentari