Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè 2023
  • CA

Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè de l’any 2023. La iniciativa, a proposta del grup municipal del PP, ha rebut el suport de tots els grups municipals. Fa unes setmanes, des de l’Ajuntament de Barcelona es va fer arribar a l’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, l’oferiment perquè la capital d’Ucraïna fos ciutat convidada a la gran festa de la capital catalana. Més tard, el passat dia 16 d’abril, el tinent d’alcaldia de Cultura de Kíiv responia a la proposta en nom de l’alcalde, acceptant la invitació.

Des de l’any 2007 amb Medellín, Barcelona convida cada any a la seva festa major a una ciutat amb què manté vincles especials amb l’objectiu de presentar la seva escena artística contemporània. Aquest any 2022 serà Roma, i el 2023 la ciutat de Kíiv.

“Des de l’inici de la invasió russa, Barcelona s’ha bolcat per oferir ajut humanitari a la població ucraïnesa. Juntament amb la cobertura de les necessitats més bàsiques, la política d’atenció als refugiats provinent del país s’ha orientat a bastir un corredor cultural, amb l’acollida d’artistes de diferents disciplines en equipaments de Barcelona”, ha explicat l’Ajuntament, a través d’un comunicat. Durant la comissió, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, ha expressat la voluntat de la ciutat en aconseguir que aquest corredor cultural es segueixi ampliant i consolidant.

El portaveu del PP, Óscar Ramírez, ha celebrat que s’hagi aprovat aquesta iniciativa amb celeritat i que Kíiv hagi acceptat la invitació. Així mateix, ha demanat a l’Ajuntament que, en cas que sigui necessari, sigui el consistori qui costegi el viatge i estança dels artistes i músics ucraïnesos que participaran en aquest esdeveniment. “Espero que la guerra acabi com abans millor i també esperem que la relació amb Ucraïna i Kíiv vagi molt més enllà d’una invitació a les festes de la Mercè”, ha demanat el regidor popular.

Més notícies
Toc d'inici a la plaça Sant Jaume, amb el bestiari de la ciutat, a l'inici de la Mercè de 2021 / Jordi Play
El PP vol que Kíiv sigui la ciutat convidada a la Mercè de 2023
Notícia: El PP vol que Kíiv sigui la ciutat convidada a la Mercè de 2023
Comparteix
Sosté que l'Ajuntament té el "deure" d'homenatjar la capital d'Ucraïna en la festa major de l'any que ve
“Barcelonins, compreu flors a La Rambla”
Notícia: “Barcelonins, compreu flors a La Rambla”
Comparteix
Cal que tothom –administracions, comerç i veïnatge– defensi la tradició de la venda de flors a La Rambla
Montjuïc, la muntanya desaprofitada
Notícia: Montjuïc, la muntanya desaprofitada
Comparteix
El pla municipal per revitalitzar la zona avança a pas de tortuga i sense grans pressupostos
El pare de 'Mortadel·lo i Filemó', Medalla d'Or de Barcelona / Europa Press
El pare de ‘Mortadel·lo i Filemó’, Medalla d’Or de Barcelona
Notícia: El pare de ‘Mortadel·lo i Filemó’, Medalla d’Or de Barcelona
Comparteix
"Ibáñez ha fet història en el món del còmic", assegura l'Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa