Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enorme llista d’espera per accedir a dos casals d’estiu a Barcelona
  • CA

Les vacances escolars obliguen les llars a fer mans i mànigues per ocupar-se dels fills. Els casals d’estiu són una opció útil per a les famílies de Barcelona que seguiran treballant les pròximes setmanes o que es quedaran a casa, com assegura que farà el 31,1% dels enquestats al baròmetre municipal publicat aquesta setmana, la majoria d’ells per motius econòmics. Una prova de l’augment de la demanda dels serveis d’esbarjo infantil a la ciutat es dona al voltant del Besòs, on les peticions per inscriure 130 infants en dos esplais s’acumulen en la llista d’espera i resten pendents de saber si hi accediran o no.

“Què faig amb la meva filla mentre jo treballo?”, es pregunta una mare afectada en un comentari publicat a Twitter. En el mateix tuit, revela el correu que va rebre dels casals Baobab, que divideixen les activitats en dues seus, una al Besòs i el Maresme i una altra a la zona de la Verneda i la Pau. Cadascuna compta amb 90 places, en principi ja cobertes.

“Hem tingut una alta demanda aquest any i, lamentant-ho molt, no hem pogut donar resposta a totes les famílies sol·licitants”, es llegeix al missatge amb què s’ha comunicat a la família que, per ara, depén que es produeixin baixes per poder apuntar-s’hi. La mare expressa el seu desencís al TOT Barcelona. “El lleure és un dret. Als barris més deprimits socialment és un dret imprescindible”, rebla.

El districte diu que la “gran majoria” hi entrarà

Per la seva banda, el districte de Sant Martí confirma que les places lliures als dos casals “es van omplir de seguida” aquest cop. Al Besòs i el Maresme, 32 menors han quedat en llista d’espera. En el mateix impàs es troben altres 98 infants a la Verneda i la Pau. El districte recalca que, en tot cas, el procés d’inscripció no està tancat i que la cua de sol·licituds no significa que vagin a quedar desateses. De fet, afirma que “la gran majoria d’aquests infants” acabarà entrant als casals.  

Per sostenir-ho, el districte subratlla que 60 de les 90 places de cadascun dels dos casals es reserven d’entrada a infants per assignació de les escoles dels respectius barris o de serveis socials, però les seves famílies han de corroborar si acabaran fent-ne ús o no. El llistat definitiu de participants es publica cap a mitjans de juliol. És aquí on el districte confia que quedin vacants que permetin encabir els menors que han quedat fora de les 30 places d’accés lliure ofertades als dos serveis, que es cobreixen per ordre d’arribada.

Renúncia a places assignades

Altres vegades, la renúncia de part de les famílies a gaudir de la plaça oferida va permetre que s’acabés admetent menors que, en principi, s’hi havien quedat fora. “En l’edició de l’any passat, el 50% de les famílies que tenien reserva no van confirmar i, per tant, la llista d’espera es va eliminar amb l’ocupació d’aquestes places”, destaca el districte. Aquest estiu, però, les peticions que han quedat penjades són més nombroses que no pas l’estiu passat i resulta difícil de concebre que desisteixin tants infants com per complaure tota la demanda.

Els dos casals no va trigar gens en quedar complets. Segons fonts coneixedores, les 30 places al Besòs i el Maresme es van posar a disposició recentment a les 07.00 del matí i a les 10.40 hores del mateix dia ja no en quedava cap. Les mateixes fonts recorden que una situació similar es va viure altres cops a Horta i a Ciutat Vella. En aquells antecedents, l’oferta es va acabar ampliant.

Més notícies
Obres de remodelació de Via Laietana / Foto: Jordi Play
Les 6 grans obres que afectaran la mobilitat a Barcelona aquest estiu
Notícia: Les 6 grans obres que afectaran la mobilitat a Barcelona aquest estiu
Comparteix
El consistori preveu menys impacte en la circulació que altres anys, tot i la magnitud dels projectes
Acte de celebració dels 50 anys de l'escola d'adults de Can Serra / Foto: MMP
La refundació a contracorrent de les escoles d’adults
Notícia: La refundació a contracorrent de les escoles d’adults
Comparteix
Les pioneres compleixen ara 50 anys, mentre noves iniciatives recuperen les tesis fundacionals
Imatge d'arxiu d'una ambulància i agents de la Guàrdia Urbana / Guàrdia Urbana
Mor un infant en caure pel celobert d’un edifici de l’Eixample
Notícia: Mor un infant en caure pel celobert d’un edifici de l’Eixample
Comparteix
La víctima tindria uns 7 anys i per ara es desconeixen les causes de l'incident
Els dos bessons trasplantats de ronyó, amb els seus pares / Foto: Cedida per l'Hospital Sant Joan de Déu
Trasplantats per primer cop els ronyons d’un donant mort a dos nens bessons
Notícia: Trasplantats per primer cop els ronyons d’un donant mort a dos nens bessons
Comparteix
Sant Joan de Déu i el Clínic realitzen amb èxit una intervenció pionera a dos germans d'11 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa