Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les 6 grans obres que afectaran la mobilitat a Barcelona aquest estiu
  • CA

Les obres d’estiu són un clàssic barceloní que tampoc faltarà aquest 2022. L’Ajuntament de Barcelona ha desgranat aquest dimecres les principals afectacions al trànsit que suposaran. Tot i que alguns són projectes de gran magnitud, el govern municipal preveu que sigui un estiu “menys complicat” que els anteriors perquè no hi ha afectació en accessos de la ciutat com Glòries o Meridiana.

Els treballs més visibles seran els de la Superilla, que començaran a escanyar la circulació a partir d’agost per la pacificació permanent de quatre grans carrers del centre de Barcelona. També tindrà efectes importants en la mobilitat la reforma de la Via Laietana, que ja ha començat però ara tancarà els dos sentits de circulació. A banda, els usuaris de transport públic patiran l’ampli tall de la L5 de Sagrera a Horta tot l’estiu.

El gerent d’Infraestructures i Mobilitat de la ciutat, Manuel Valdés, ha recordat en roda de premsa que sempre s’aprofita l’estiu per incrementar el volum d’obres perquè és el moment de l’any en què hi ha menys gent a la ciutat i per tant suposen menys afectació ciutadana. En total enguany hi ha previstes 56 obres estivals que costen al municipi al voltant de 23,5 milions d’euros, segons els càlculs del consistori. Aquestes són les 5 més destacades.

Superilla a l’Eixample

Les obres de major envergadura i afectació seran les de la Superilla de l’Eixample: la transformació dels carrers Girona, Comte Borrell, Consell de Cent i Rocafort en eixos verds. Com ja va explicar el TOT Barcelona, els primers treballs comencen al juliol en una data sense concretar encara, però l’afectació al trànsit s’inicia a l’agost: tots quatre carrers reduiran la calçada a un únic carril. “Això implicarà un període d’ajustament, de canvi de comportament de les persones”, ha reconegut Valdés, en declaracions recollides per l’agència ACN. La circulació no quedarà tallada del tot, perquè s’hi podrà passar en cotxe per accedir a comerços, pàrquings i zones de càrrega i descàrrega, però la pacificació el treu de facto de la malla de carrers aptes per creuar l’Eixample en vehicle.

Tall a la L5 de metro

El transport públic té moltes actuacions programades: s’actuarà a la xarxa de metro, a la de Ferrocarrils de la Generalitat, la de Rodalies i a la del tramvia. Però la que causarà més canvis d’hàbits és el metro. La línia L5 viurà un tall per obres molt significatiu: fins al 31 de juliol no hi haurà servei al tram Sagrera-Horta, i de l’1 al 31 d’agost al tram Sagrera-Carmel. El motiu és la renovació de les vies i el paviment que les sustenta.

A més hi haurà un tall a la L3 per retirar amiant: l’estació de Drassanes estarà inoperativa entre l’1 i el 17 d’agost, amb servei parcial de Zona Universitària a Paral·lel i de Liceu a Trinitat Nova.

Tall a Rodalies

Pel que fa a Rodalies, els preparatius per l’estrena de la nova estació de Sant Andreu i la recol·locació de les vies de la línia Barcelona-Granollers per l’interior de la futura estació de La Sagrera comportarà un tall important. En paral·lel, i durant tot l’estiu, continuaran les obres del tramvia a diversos punts de la Diagonal i les de l’estació de Sarrià per a la L9 del metro.

Nous carril bici

L’execució de diversos carrils bici també es notarà en el trànsit aquest juliol i agost. Es tracta principalment de les obres ja iniciades al carrer de Sants i al carrer Manso. També seguiran endavant els treballs pel nou carril bici de Sant Andreu Sud.

Via Laietana

Durant els mesos de juliol, agost i setembre s’aguditzaran les afectacions per la reforma del tram superior de la Via Laietana, entre plaça Urquinaona i els carrers Joaquim Pou i Jonqueres. La circulació en els dos sentits quedarà tallada el dia 7 d’agost, segons ha precisat la cap del departament de coordinació d’obres públiques, Carolina Puig.

Espai Barça

Lluny del centre de la ciutat, a les Corts, comença una altra obra emblemàtica. El FC Barcelona comença la construcció de l’Espai Barça, que inclou la reurbanització del carrer Menéndez Pelayo i de la rotonda de l’Avinguda Joan XXIII-Menéndez Pelayo, la connexió del carril bici de l’avinguda Joan XXIII amb la plaça Pius XII i la finalització d’una franja enjardinada al costat de la Masia. També se’n ressentirà l’aparcament públic de la zona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X2 a juliol 06, 2022 | 15:15
    X2 juliol 06, 2022 | 15:15
    Això de les obres de l'Ajuntament , son per dur-les als tribunals, son un abús de poder, que es fan sense consultar la ciutadania

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa