Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més trànsit als carrers Mallorca i València amb la superilla de l’Eixample
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat els estudis d’impacte en la mobilitat per l’efecte de la superilla de l’Eixample. El que es constata, a partir de les prediccions fetes pel mateix consistori, és que els carrers de Mallorca i de València patiran un augment del trànsit, mentre que als carrers d’Aragó, Gran Via, Còrsega i Sant Antoni Maria Claret es reduirà.

“Comparant els trams amb un grau de saturació superior al 90% entre els anys 2019 i 2023, es constata en l’hora punta del matí (9 hores del matí) un increment de la congestió en el tram central del carrer Mallorca i el costat Llobregat del carrer València. Tanmateix, es constata una reducció de la congestió als carrers Sant Antoni Maria Claret, costat Besòs de Còrsega, tram central de València, costat Besòs d’Aragó i costat Besòs de Gran Via”, explica l’informe del consistori.

Comparativa de trams amb grau de saturació superior al 90% entre 2019 i 2023 / Ajuntament de Barcelona
Comparativa de trams amb grau de saturació superior al 90% entre 2019 i 2023

L’Ajuntament apunta que, a més, el trànsit es pot traslladar cap a hores més tardanes. “Si bé no es produeix un empitjorament destacable de l’hora punta, segons el model de simulacions en determinats trams el nivell de congestió pot traslladar-se parcialment cap a la següent hora”, detallen. És per això que recomanen reduir la presència de vehicles privats a la ciutat.

A més d’aquests carrers, l’Ajuntament sosté que es reduirà la intensitat de trànsit als futurs eixos verds de Consell de Cent, Rocafort, Borrell i Girona. En general, “comparant els escenaris 2019 i 2023 s’identifica que la xarxa viària de l’Eixample amb un grau de saturació superior al 90% (congestió viària), es manté molt estable, passant de 22,9 km l’any 2019 a 23,3 km l’any 2023. Aquesta longitud de xarxa en congestió representa, respectivament un 16,3% i un 16,5% de la longitud total de la xarxa viària”, diu el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa