Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona restringirà l’activitat social per frenar els contagis de Covid-19
  • CA

Barcelona restringirà l’activitat social per frenar el repunt de coronavirus. Tècnics de l’Ajuntament i la Generalitat treballen des de dimecres “una proposta que s’adeqüi a les necessitats de Barcelona” i que passaria per “baixar l’activitat social”. Fonts del consistori han explicat al TOT Barcelona que els principals focus de contagi s’emmarquen en l’oci informal, és a dir, en les trobades d’amics i familiars sense distància social ni mascareta.

La comissió mixta que han format les dues institucions prepara mesures de contenció en aquest àmbit. L’objectiu és tallar amb aquesta transmissió comunitària, que Fernando Simón ha titllat aquesta tarda de “preocupant” i “gens menyspreable”. Podrien anunciar-se ja aquest divendres al migdia, després de la reunió del Procicat, amb una compareixença conjunta de consistori i Govern.

De fet aquesta setmana entitats i districtes ja han començat a cancel·lar actes festius a la ciutat. Per exemple la festa major del Poble-sec, que s’havia de celebrar del 17 al 25 de juliol, s’ha anul·lat davant de l’alta concentració de nous casos al districte de Sants. Les festes majors del Baix Guinardó i de la Teixonera s’han deixat en stand-by, almenys fins que millorin les dades epidemiològiques a la ciutat. El Sant Jordi ajornat al 23 de juliol també està ara en entredit.

Tarafa avisa que s’aplicaran “mesures”

“Mesures” per contenir els brots de Covid-19 actius a Barcelona. És l’avís que ha fet la regidora de Salut, Gemma Tarafa (BComú), davant dels 29 focus actius de contagis a la capital catalana, que amenacen de descontrolar-se i de desbordar la ciutat. No ha especificat en quina línia aniran les mesures, però ja ha avançat que l’aparició de rebrots s’està donant en contextos de “retrobaments” i de relacions socials.

La regidora ha especificat que els districtes de Sants-Montjuïc i l’Eixample concentren la major part dels nous contagis a la capital catalana. Tarafa ha advertit que els pròxims dies a la ciutat caldrà fer “un pas enrere per anar endavant”, i ha insistit que les mesures que es prendran aniran “en la línia que marquen les dades”.

Tot i haver estat preguntada al respecte, no ha volgut detallar quines restriccions proposara el consistori a la Generalitat ni quines ha rebut. La regidora ha justificat que s’estan treballant en l’equip conjunt entre l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Salut i que s’anunciaran “en les properes hores o dies”. Amb tot, ha negat la possibilitat que sigui un nou “confinament general”, com també va dir Ada Colau. Sí que ha deixat la porta oberta a quarantenes selectives, com en el cas de l’Hospitalet, on només tres barris tenen restriccions de moviment.

Més notícies
Les mostres que recull Agbar en l'anàlisi d'aigües residuals per detectar-hi indicis de Covid són estudiades en un laboratori / Agbar
Barcelona, “al límit” després de triplicar els casos de coronavirus en una setmana
Notícia: Barcelona, “al límit” després de triplicar els casos de coronavirus en una setmana
Comparteix
La Covid-19 manté una evolució preocupant i els experts reclamen màxima responsabilitat
Una parada de Sant Jordi, l'any passat / ACN
Salut es planteja suspendre a Barcelona el Sant Jordi ajornat de la setmana que ve
Notícia: Salut es planteja suspendre a Barcelona el Sant Jordi ajornat de la setmana que ve
Comparteix
La consellera Alba Vergés admet que "s'ha de valorar" a causa del repunt de Covid-19 a la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa