Salut es planteja suspendre a Barcelona el Sant Jordi ajornat de la setmana que ve

La consellera Alba Vergés admet que "s'ha de valorar" a causa del repunt de Covid-19 a la ciutat

Nova amenaça per a la festa del llibre previst per a la setmana que ve, després que el 23 d’abril fos ajornat per la pandèmia de Covid-19. El departament de Salut es planteja suspendre el Sant Jordi ajornat a Barcelona, segons ha admès la consellera, Alba Vergés, en una resposta lacònica a una pregunta respecte d’aquesta qüestió que se li ha fet en una roda de premsa maratoniana –dues hores– que ha fet aquest migdia per intentar explicar el sistema de rastreig de nous casos. A la pregunta d’una periodista sobre, si tenint en compte l’increment de contagis a la ciutat i la necessitat d’evitar aglomeracions, caldria anul·lar la jornada, Vergés ha contestat: “Ho hem de valorar, i s’ha de valorar les mesures que s’aplicarien a Barcelona, això és així”.

En un altre moment de la compareixença, la consellera ha advertit que amb les dades actuals a Barcelona caldrà prendre mesures “segur”, però no ha concretat quines, com tampoc ho va fer ahir l’alcaldessa, Ada Colau.

En tot cas, el fet que Sant Jordi trontolli és tot el contrari del que van transmetre ahir mateix els organitzadors de la jornada, del sector del llibre. En un acte per explicar les mesures estrictes que s’han pres per poder fer la celebració –al qual va assistir el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats–, van donar per fet que la diada se celebraria i van garantir que era totalment “segura” des del punt de vista sanitari.

Més informació

Nou comentari