Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, “al límit” després de triplicar els casos de coronavirus en una setmana

L’evolució del coronavirus a Barcelona comença a preocupar a les autoritats sanitàries i als epidemiòlegs, que veuen com el nombre de casos positius segueix augmentant per quarta setmana consecutiva. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clinic, Antoni Trilla, ha assegurat aquest matí que Barcelona està “al límit” després que l’última setmana s’hagin registrat 452 positius per Covid-19, gairebé el triple que la setmana anterior, quan se’n van registrar 157.

Les dades que ofereix el departament de Salut no deixen lloc al dubte: en una setmana hi ha hagut més casos que en tot el mes anterior. Tot i que les autoritats insisteixen que l’elevat nombre de positius s’explica, en part, per l’increment exponencial del nombre de tests que es practiquen i els dispositius de rastreig de casos, la capital catalana –combinat amb els nous brots de l’Hospitalet, amb qui comparteix frontera administrativa– es mou en terreny perillós. “Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda”, ha dit Trilla.

Comparativa Covid-19
Comparativa dels nous casos de coronavirus a Barcelona per setmana i per districte / ASPB

El comportament dels positius va ser molt irregular durant la setmana passada. Així, només el divendres es van comptabilitzar 245 positius per PCR –sense que hi hagi hagut una explicació sobre si hi ha un motiu concret que ho expliqui–, mentre que les dades del cap de setmana (25 positiu en dos dies) encara s’han de considerar provisionals i a mesura que al llarg d’avui vagin arribant els resultats dels tests duts a terme el dissabte i el diumenge es podrà tenir una visió més completa del que passa a la ciutat.

Repartiment desigual

Segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que recull les estadístiques de la conselleria, el repartiment dels casos positius és força desigual i es dispara en alguns districtes de la ciutat. A l’Eixample, el nombre de PCR positives ha passat de 42 a 117 en una setmana, gairebé el triple, mentre que a Sants-Montjuïc s’han multiplicat per quatre i la setmana passada en va registrar 114, una dada molt elevada tenint en compte que fa 15 dies amb prou feines arribava a la desena.

A la resta de la ciutat el nombre de casos de Covid-19 positius també s’incrementa de manera important, però els números absoluts són més baixos. Ciutat Vella (32), Nou Barris (41), Sant Martí (39) i Sant Andreu (35) són els districtes amb més casos –sovint després de multiplicar per cinc o per sis el nombre de positius–, mentre que Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, amb 16, són els que menys en registren.

Evolució Covid-19
Repartiment dels nous casos de coronavirus a Barcelona segons el districte / TOT Barcelona

Nou comentari

Comparteix