Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Sant Jordi d’estiu blindarà el Passeig de Gràcia i les cues estaran limitades

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla d’actuació pel Dia del Llibre i de la Rosa, el Sant Jordi ajornat al 23 de juliol per la pandèmia de coronavirus. El document estableix un protocol específic per a la signatura d’autors, una de les activitats que genera més concentracions, que com va avançar l’ACN funcionaran amb cita prèvia a les parades i que poden ser també sol·licitades prèviament per ser recollides des del dilluns de la mateixa setmana a les llibreries. Les cues no podran superar les 30 persones.

A Barcelona, les parades de llibres s’ubicaran davant la llibreria o en el punt “més proper possible” a l’establiment titular del punt de venda al carrer. També hi haurà una ubicació comuna a la calçada central del Passeig de Gràcia, que estarà perimetrat per controlar l’afluència. Properament, s’informarà de les signatures de llibres perquè la ciutadania pugui planificar-ho amb temps i evitar les aglomeracions. Per garantir una diada segura, s’insta la ciutadania a participar a la festa des del propi municipi o barri i evitar desplaçaments.

La ubicació comuna al Passeig de Gràcia de Barcelona, en trams que comencen a la Plaça de Catalunya, acollirà el màxim de parades de qui “habitualment les té en el circuit cèntric de la ciutat”. Es controlaran les entrades i sortides, es dividiran per trams i se’n controlarà l’afluència, l’aforament i les distàncies de seguretat.

D’altra banda, el pla especifica que es tracta d’una diada “exclusivament professional” del Llibre i la Rosa i preveu una disminució de “l’entorn d’un 70%” del volum de parades i afluència respecte d’un Sant Jordi habitual. Cada ajuntament pot col·laborar en la definició de la diada al seu municipi i la cerca d’ubicacions òptimes per garantir la seguretat. També s’han previst permisos per ampliar l’horari i que s’allarguin els permisos fins a la nit.

Més notícies
Els barcelonins han sortit al carrer per buscar els seus llibres preferits per regalar / Jordi Play

Barcelona prepara un Sant Jordi amb control d’afluència

Notícia: Barcelona prepara un Sant Jordi amb control d’afluència
Comparteix
La zona de venda començarà a Plaça Catalunya i es podria estendre a Provença pel centre del Passeig de Gràcia
Una parada de llibres del Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / ACN

El passeig de Gràcia acollirà les parades de llibres i roses de Sant Jordi

Notícia: El passeig de Gràcia acollirà les parades de llibres i roses de Sant Jordi
Comparteix
Aquest any se celebra el 23 de juliol a causa de la pandèmia de la Covid-19

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa