El passeig de Gràcia acollirà les parades de llibres i roses de Sant Jordi

Aquest any se celebra el 23 de juliol a causa de la pandèmia de la Covid-19

Les parades de llibres i flors del Sant Jordi d’estiu d’aquest 23 de juliol s’ubicaran a diversos trams centrals del passeig de Gràcia, on es tallarà el trànsit. La proposta consensuada entre el Govern i el sector del llibre s’ha d’aprovar ara al Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), depenent del departament d’Interior. Així ho han explicat a l’ACN fonts de la negociació, que han destacat que faltava desencallar la ubicació on se celebraria el Sant Jordi d’estiu de Barcelona.

Entre altres mesures, els organitzadors proposen que les signatures dels autors es facin a través de cites prèvies per evitar les aglomeracions i que les parades de llibres i flors estiguin obertes fins a les dotze de la nit. Les parades que hi hagi al passeig de Gràcia el 23 de juliol s’atorgaran només a editorials, llibreries i floristeries, és a dir, a professionals del sector del llibre i de la flor. En el seu moment, fonts consultades en preveien entre 200 i 300. Així mateix, llibreries de la ciutat situaran la seva parada davant mateix de la seva botiga.

En el cas de la ciutat de Barcelona, la Cambra va confirmar que cada llibreria i floristeria podrà posar una parada al carrer davant del seu establiment, al temps que s’habilitarà durant tot el dia l’espai central del passeig de Gràcia perquè editors, llibreters, distribuïdors i floristes que ho sol·licitin puguin posar-hi una parada per vendre llibres, roses i organitzar signatures de llibres.

La Cambra del Llibre de Catalunya apunta que s’han d’extremar les mesures de seguretat, especialment en l’espai tancat del passeig de Gràcia, i determinar amb urgència quines són les necessitats reals d’espai. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va explicar aquest dimecres des del Parlament que han treballat en 14 plans de desconfinament per a la represa de l’activitat cultural, l’últim dels quals va ser el del Sant Jordi del 23 de juliol, lliurat ja al Procicat.

Més informació

Nou comentari