L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat aquest dimecres que s’apliqui un “confinament general” a la ciutat, però sí que ha avançat que l’Ajuntament i la Generalitat faran un seguiment exhaustiu de la situació de la Covid-19 a la capital catalana per decidir si cal implementar mesures més estrictes per frenar la propagació del virus. L’anunci l’ha fet després d’una reunió de la comissió mixta de seguiment de la Covid-19 entre representants del departament de Salut i del consistori.

“La principal preocupació que tenim ara és el seguiment dels casos positius per controlar els contagis”, ha dit Colau. “Hem demanat a la conselleria que revisi el sistema perquè hi ha indicis que no funciona prou bé perquè hi ha problemes de coordinació”. La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha comparegut davant la premsa perquè havia d’anar al Parlament, però el consistori ha assegurat que des del departament han reconegut que el sistema “no funciona”.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha afegit que qualsevol mesures que es prengui –com limitar certes activitats o regular aforaments– es farà sempre “amb dades a la mà”. La responsable municipal de Salut ha insistit que la majoria de nous contagis es produeix en ambients informals, especialment en reunions amb familiars i amics, on és més fàcil abaixar la guàrdia.

Més coordinació

La principal novetat de la reunió és que l’Ajuntament i la Generalitat han acordat crear una oficina tècnica –molt semblant a la que es va posar en marxa durant la crisi de les residències– per “millorar el sistema de rastreig” que es reunirà per primera vegada aquesta mateixa tarda o demà. Davant les crítiques per la falta de personal per fer el rastreig, Colau ha explicat que l’Ajuntament pot mobilitzar entre 40 i 50 professionals formats per ajudar Salut, tot i que de moment la conselleria ho descarta.

Fonts del departament han explicat que l’oferta de l’Ajuntament era per fer seguiment de contactes, un apartat en el qual Salut ja té 120 persones treballant que es podrien ampliar fins a les 900 en cas de necessitat, mentre que la seva prioritat és reforçar el pas previ al seguiment, és a dir, en la cerca dels contactes que hagi pogut tenir la persona que ha donat positiu. Les mateixes fonts asseguren que estan estudiant si aquestes 40 o 50 persones podrien dedicar-se a la cerca dels contactes.

Preocupa l’Hospitalet

Colau ha mostrat la seva preocupació per l’augment del nombre de casos de coronavirus a Barcelona, que en una setmana ha passat de 160 a 500 positius i ja hi ha 29 brots a tota la ciutat. Aquest increment, que es concentra sobretot a l’Eixample i Sants-Montjuïc, ha anat acompanyat del sorgiment de diversos brots a tres barris de l’Hospitalet molt pròxims a Barcelona. Salut ha alertat aquest matí que hi ha un risc elevat que els brots de l’Hospitalet s’estenguin a la capital catalana i ha demanat “màxima precaució”.

El cas de l’Hospitalet mostra el camí que podria seguir Barcelona si no es capgira la tendència. La Generalitat ha decretat tot una sèrie de mesures per reduir els contactes socials que inclouen la prohibició de visitar residències de gent gran; tancar totes les activitats d’oci nocturn, parcs infantils i gimnasos; i reduir l’aforament de bars i terrasses, entre altres. La prioritat és que la gent es renti les mans, porti mascareta i respecti la distància física sempre que pugui.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Observador a juliol 15, 2020 | 15:46
  Observador juliol 15, 2020 | 15:46
  Benvolguts barcelonins: ja teniu el confinament al damunt.
 2. Icona del comentari de: Guillem a juliol 15, 2020 | 18:08
  Guillem juliol 15, 2020 | 18:08
  Què hi té a dir la senyora Colau amb tot això de la Covid-19 ? Que potser ha fet un curs accelerat en una setmana d'epidemiologia a la "Universidad Juan Carlos I" de Madrid ? Aquesta senyora no sap que fer per sortir als diaris i la tele. Més valdria que es dediqués a fer netejar els voltants dels contenidors de les deixalles que hi ha dies que foten una catipén que fa pensar que després del Covid vindrà el Còlera. De passada podria fer plantar arbres als escocells buits del mig de les voreres o fer-los tapar perquè la gent s'hi fot de lloros, Per contra es podria estalviar les banderoles i cartells de propaganda d'auto-bombo que costen diners i dedicar la recaptació que ha aconseguit amb la pujada d'imposts a coses més productives.
 3. Icona del comentari de: NO DESCARTIS TANTES COSES NENA a juliol 16, 2020 | 09:04
  NO DESCARTIS TANTES COSES NENA juliol 16, 2020 | 09:04
  Que tu no ets cap entesa en el tema, ni viròloga, ni res que si assembli.
 4. Icona del comentari de: Josep Hay que ponerse la Mascarilla PONTELA PONSELA LA MASCARILLA SI NO LO HACES LUEGO NO DIGAS NADA SI ACABAS CONTAGIADO JILIPOLLAS , ESTE QUE SER MOLT IDIOTA NO POSARSE UNA MASCARILLA PER EVITAR CONTAGIS a juliol 16, 2020 | 09:44
  Josep Hay que ponerse la Mascarilla PONTELA PONSELA LA MASCARILLA SI NO LO HACES LUEGO NO DIGAS NADA SI ACABAS CONTAGIADO JILIPOLLAS , ESTE QUE SER MOLT IDIOTA NO POSARSE UNA MASCARILLA PER EVITAR CONTAGIS juliol 16, 2020 | 09:44
  ADA CALAU ALCALDESSA DE BARCELONA Gracias a la Dreta Española de Ciutadans Me recoda altres Veus que deien LO DEL SEGRIA LO DE LLEIDA u tenien CONTROLAT ¿ U RECORDEU ? Y MIREU CON ESTA ARA DE " DESCONTROLAT " .EL HOSPITALET DEL LLOBREGAT Portara molts Contagis a la Ciutat de Barcelona i aquesta els repartira per EL VALLES ORIENTAL . EL HOSPITAL DE GRANOLLERS Y EL DE SANT CELONI Presumen de no tener contagiados del COVID--19 Aixo se acabaraa pronto ara els i arribaran unos cuantos de golpe y tots saben de un sortiran . ADA COLAU Nomes tenia que dir lo de la consellera LO QUE PASA A LLEIDA NO PASARA A BARCELONA JE JE Bueno ella dijo lo que pasaba A ITALIA NO PASARIA A CATALUNYA Se equivoco

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa