Salut alerta del risc que els brots de l’Hospitalet s’estenguin cap a Barcelona

El director de la Unitat de seguiment de la Covid-19 demana implicació a la ciutadania

El director de la Unitat de seguiment de la Covid-19 creada pel departament de Salut, Jacobo Mendioroz, ha afirmat que la pujada de contagis de coronavirus és “inquietant” i ha afegit que l’única vacuna actual “és la protecció social”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que s’ha detectat un augment de casos a les zones de Barcelona limítrofes amb l’Hospitalet de Llobregat i que això demostra el risc que els casos s’estenguin. Per això, ha fet una crida a que tothom extremi les mesures de prevenció, siguin de les zones afectades amb brots o no, per evitar arribar a una situació pitjor, així com el confinament total.

“Estem veient l’inici de la pandèmia que no vam poder veure l’anterior vegada“, ha valorat.Mendioroz ha reconegut que ja hi ha transmissió comunitària tant al Segrià com a l’Hospitalet però ha destacat que s’ha detectat en un estadi “molt més precoç que abans”. El cap de la unitat de seguiment de la Covid-19 ha insistit també en la necessitat d’extremar les precaucions en els contactes socials i ha demanat limitar-los als nuclis familiars sempre que sigui possible.

Mesures aplicables

En el cas de Barcelona, ha dit que la incidència de casos no és tan marcada com per haver de fer recomanacions més estrictes. Tot i això, ha insistit que el conjunt de recomanacions que es fan per al Segrià i l’Hospitalet “són aplicables independentment o no que s’hagi fet una resolució al respecte”. Ha insistit que són mesures que ja s’han repetit reiteradament i haurien de ser la “tònica general” durant la pandèmia.

“L’epidèmia no ha marxat en cap moment, continua tenint la mateixa contagiositat i la mateixa letalitat que al principi”, ha resumit. Ha afegit que no hi ha una vacuna o tractament eficaç i que per això l’única forma d’actuar és a través d’aquesta “protecció social” per mantenir una activitat econòmica i social “més o menys activa però canviant la manera de fer les coses”. Pel que fa als rastrejadors, ha assegurat que “està previst” reforçar la xarxa i que així estava planificat. Ha dit però que el pla “es va dimensionant segons avança el brot”.

Nou comentari