Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amb cita prèvia i sense tocar els autors: així serà el Sant Jordi de la pandèmia
  • CA

El Sant Jordi ajornat i descafeïnat per la Covid-19 que es farà dijous de la setmana ve, 23 de juliol, tindrà tot just unes 200 parades a Barcelona, unes 800 menys de les que s’haurien posat en circumstàncies normals. Aproximadament la meitat, unes 111, se situaran en una zona perimetrada però dispersa, amb prou separacions, la llarg del tronc central del passeig de Gràcia, entre la plaça Catalunya i el carrer València. Una àrea que es dividirà en cinc trams.

En una roda de premsa aquest dimecres, el president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, ha assegurat que “és molt difícil que el Dia del Llibre no se celebri” malgrat el repunt de la pandèmia. Segons Tixis, s’ha organitzat d’una manera que és “flexible i segur, sense cap tipus de perill”. El gerent del Gremi de Llibreters, Marià Marín, ha precisat la voluntat que sigui un dia sense aglomeracions.

Segons les previsions, a part de les 111 parades del passeig de Gràcia, n’hi haurà 90 més de repartides pels districtes, perquè els veïns acudeixin a les seves llibreries de proximitat i que només les persones que viuen o treballen al passeig de Gràcia vagin a la zona perimetrada.

Mesures de seguretat

Sota la supervisió dels responsables del Pla de Protecció Civil (Procicat), la festa serà professional –només podran vendre roses i llibres els professionals acreditats–, fet que eliminarà el 70% de les parades i les concentracions habituals, a part de “garantir als ciutadans plans de seguretat i control efectius “

Les mesures de seguretat de la jornada seran les vigents, a part de les consensuades per les parades de carrer: zones delimitades i senyalitzades, amb perímetres tancats, sentits de circulació, com els dels vehicles, i garantia de distanciament de 2,5 metres quadrats per persona.

També hi haurà controls d’aforament obligatoris que a Barcelona es realitzaran amb dispositius electrònics i personal de control format. També s’ha advertit que les persones que tinguin símptomes de possible Covid-19 no poden acostar-se a aquestes zones.

Signatures amb cita prèvia

Les signatures dels autors tindran el seu propi protocol: espais de venda i signatura separats, petició de cita prèvia per a les firmes a les llibreries que organitzin la signatura –i l’ anunciïn uns dies abans–, obligació de fregar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans de posar-se ala cua i prohibició de tocar als autors o acostar-s’hi per fer-s’hi ‘selfies’, ja que l’objectiu és que estiguin “totalment protegits”, amb una taula de tres metres d’ample.

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha recordat que en qualsevol cas, no tenir parades a la zona cèntrica no significa no celebrar la diada, perquè les llibreries i floristeries estaran obertes: “Tothom podrà anar a comprar llibres”, ha dit Ferrer.

El president de Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, ha defensat el comerç de proximitat en aquesta festa i ha assenyalat que aquest Sant Jordi, a més de la rosa vermella, també es comercialitzaran roses blanques perquè és el color dels sanitaris.

El tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha destacat que la jornada no tindrà concentracions, ja que s’ha generat aquest espai en el tronc central de la ciutat, mentre que la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha animat a celebrar un Dia de el Llibre i de la Rosa en suport a la cultura.

Més notícies
Multitud de lectors al Sant Jordi de l'any passat / Jordi Play
El Sant Jordi d’estiu blindarà el Passeig de Gràcia i les cues estaran limitades
Notícia: El Sant Jordi d’estiu blindarà el Passeig de Gràcia i les cues estaran limitades
Comparteix
Les parades s'instal·laran davant les llibreries i caldrà cita prèvia per a la firma de llibres
Una parada de llibres el dia de Sant Jordi de l'any passat / Jordi Play
La revolta de Sant Jordi: llibreters de Barcelona contra el descompte del dia del llibre
Notícia: La revolta de Sant Jordi: llibreters de Barcelona contra el descompte del dia del llibre
Comparteix
Diverses llibreries independents comencen a abandonar aquesta tradició i d'altres voldrien fer-ho però temen que seria impopular
El ‘pa de Sant Jordi’, un invent barceloní
Notícia: El ‘pa de Sant Jordi’, un invent barceloní
Comparteix
El forner Eduard Crespo, de la fleca Balmes, va idear-lo el 1988 | Recrea els colors de la senyera amb formatge i sobrassada
Ramon Solsona es pren una copa de vi DO Catalunya amb el Tot Barcelona des de casa seva, confinat pel coronavirus
Ramon Solsona: “S’ha de suprimir el descompte en la venda de llibres per Sant Jordi”
Notícia: Ramon Solsona: “S’ha de suprimir el descompte en la venda de llibres per Sant Jordi”
Comparteix
L'escriptor es pren una copa de DO Catalunya amb el Tot Barcelona des de casa seva, confinat | Assegura que consumeix vins catalans perquè el sector "s'ha espavilat molt"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa