Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, pendent de la cimera amb Salut mentre l’Hospitalet es confina
  • CA

Havia de ser cap a l’octubre, però ha arribat molt abans. És mitjans de juliol i els rebrots tornen a posar sobre la taula el confinament, encara que sigui selectiu i restringit per zones. L’augment de casos arreu del país, especialment a Lleida i l’Hospitalet, ha obligat la Generalitat de Catalunya a limitar el moviment dels ciutadans per frenar un nou avenç de la Covid-19. Aquest dimarts la quarantena ha arribat a les portes de Barcelona: l’Hospitalet.

En concret, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que els barris de Torrassa, Collblanc i la Florida, fronterers amb la capital catalana, hauran d’estar confinats. Així doncs, els seus residents fan passos enrere i tornen a estar tancats a casa el dia que es compleixen 4 mesos de la declaració de l’estat d’alarma per part del govern estatal. Aquesta vegada ha estat el govern català, que s’ha trobat amb problemes legals que l’impedeixen decretar el confinament de Lleida perquè correspon a l’Estat fer-ho.

El tancament de tres barris de l’Hospitalet es produeix un dia abans de la comissió bilateral entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per tractar l’augment de casos que viu la ciutat. La trobada té lloc a les 12:30 hores a la Sala Tàpies de l’Ajuntament, amb participació de l’alcaldessa i la consellera Vergés. En acabar faran una roda de premsa conjunta.

L’alcaldessa Ada Colau va reconèixer ahir a la tarda l’existència de 24 “petits brots” de coronavirus. Ahir al matí, però, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va alertar que Barcelona està “al límit“. El nombre de casos s’ha triplicat en una setmana, passant de 157 a 490.

Més notícies
Les mostres que recull Agbar en l'anàlisi d'aigües residuals per detectar-hi indicis de Covid són estudiades en un laboratori / Agbar
Barcelona, “al límit” després de triplicar els casos de coronavirus en una setmana
Notícia: Barcelona, “al límit” després de triplicar els casos de coronavirus en una setmana
Comparteix
La Covid-19 manté una evolució preocupant i els experts reclamen màxima responsabilitat
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre la regidora de Salut, Gemma Tarafa, i la gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, durant la roda de premsa d'aquest dilluns
Colau reconeix 24 “petits brots” a Barcelona i exigeix a Salut que augmenti els rastrejadors
Notícia: Colau reconeix 24 “petits brots” a Barcelona i exigeix a Salut que augmenti els rastrejadors
Comparteix
L'alcaldessa anuncia que ha reclamat a Vergés una reunió urgent amb la conselleria i l'Hospitalet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa