Barcelona, pendent de la cimera amb Salut mentre l’Hospitalet es confina

Tres barris de la ciutat veïna estan en quarantena per l'augment de casos

Havia de ser cap a l’octubre, però ha arribat molt abans. És mitjans de juliol i els rebrots tornen a posar sobre la taula el confinament, encara que sigui selectiu i restringit per zones. L’augment de casos arreu del país, especialment a Lleida i l’Hospitalet, ha obligat la Generalitat de Catalunya a limitar el moviment dels ciutadans per frenar un nou avenç de la Covid-19. Aquest dimarts la quarantena ha arribat a les portes de Barcelona: l’Hospitalet.

En concret, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que els barris de Torrassa, Collblanc i la Florida, fronterers amb la capital catalana, hauran d’estar confinats. Així doncs, els seus residents fan passos enrere i tornen a estar tancats a casa el dia que es compleixen 4 mesos de la declaració de l’estat d’alarma per part del govern estatal. Aquesta vegada ha estat el govern català, que s’ha trobat amb problemes legals que l’impedeixen decretar el confinament de Lleida perquè correspon a l’Estat fer-ho.

El tancament de tres barris de l’Hospitalet es produeix un dia abans de la comissió bilateral entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per tractar l’augment de casos que viu la ciutat. La trobada té lloc a les 12:30 hores a la Sala Tàpies de l’Ajuntament, amb participació de l’alcaldessa i la consellera Vergés. En acabar faran una roda de premsa conjunta.

L’alcaldessa Ada Colau va reconèixer ahir a la tarda l’existència de 24 “petits brots” de coronavirus. Ahir al matí, però, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va alertar que Barcelona està “al límit“. El nombre de casos s’ha triplicat en una setmana, passant de 157 a 490.

Més informació

Nou comentari