La Covid-19 s’accelera a Barcelona

La mitjana de casos diaris puja a 121 fins dimecres d'aquesta setmana, molt per sobre dels 70 de la setmana passada

L’anunci que es preveu aquest divendres de noves restriccions en l’activitat social a Barcelona, que l’Ajuntament i la conselleria de Salut estan acabant de concretar, no serà perquè sí. Les últimes dades actualitzades aquest matí per l’Agència de Salut Pública –les úniques xifres exactes sobre la ciutat, perquè la regió sanitària de Barcelona de la Generalitat inclou Montcada i Reixac i Sant Adrià– indiquen que aquesta setmana s’ha accelerat la transmissió de la Covid-19.

Si la setmana passada es va tancar amb una xifra que ja era preocupant, 494 casos nous confirmats, entre dilluns i dimecres d’aquesta setmana, en només tres dies, ja se n’han detectat 363. Això implica que la mitjana diària, que la setmana passada va ser de 70 contagis nous, ha passat a 121, és a dir que s’ha multiplicat per 1,7. I encara falta saber les dades d’ahir, que si segueix la tendència seran més altes que les de dimecres.

És per això que tant la consellera de Salut, Alba Vergés, com la regidora del ram de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, ja van donar pistes ahir de les noves mesures que caldrà prendre a la ciutat. Fonts municipals van indicar després que molt probablement s’anunciaran avui mateix –de manera que entraran en vigor aquest cap de setmana– i que aniran en la direcció de controlar la transmissió en trobades d’oci, que és on s’estan detectant més contagis. També perilla el dia del llibre organitzat per a la setmana que ve, que havia de substituir el Sant Jordi del 23 d’abril, suspès en plena pandèmia.

Més informació

Nou comentari