Trilla aposta per limitar l’oci nocturn i les reunions de joves a Barcelona

El cap d’Epidemiologia del Clínic considera “lògic” aplicar mesures de contenció a la capital

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, considera necessària aplicar mesures per limitar l’oci nocturn i els llocs de concentració de joves per alentir la propagació de la Covid-19 a Barcelona. Trilla ha remarcat que els positius van augmentant, però que encara és d’hora per veure si les mesures aplicades a l’Hospitalet poden ajudar a reduir una mica la tendència. En tot cas, ha considerat “lògic” pensar en mesures per reduir el risc de contagi, restringint llocs de concentració, d’esbarjo i “determinades situacions d’oci nocturn”.

Trilla considera que si els brots es descontrolen i hi ha transmissió comunitària sostinguda “no serà la mateixa situació que a l’inici”, perquè la ciutadania ja sap quines són les mesures que ha de prendre i els hospitals estan més ben preparats. Ara bé, ha reconegut que seria “una molt mala notícia, perquè voldria dir que el virus s’ha avançat, que s’ha perdut el control i que tornem a les mesures de confinament”. Seria un “fracàs de l’estratègia de contenció”, ha conclòs. 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va descartar aquest dimecres un confinament total a la capital catalana després de reunir-se amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per parlar del preocupant augment del nombre de casos positius a la ciutat, que en una setmana s’ha triplicat i ha passat de 157 a gairebé 500. Colau va criticar la Generalitat per no posar més rastrejadors per seguir la pista del virus.

Més lideratge i coordinació

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic creu que cal un lideratge a Salut Pública que “pugui posar les coses en ordre” i muntar una “bona resposta” contra la covid-19. Després de la sortida de Joan Guix com a secretari per problemes de salut, Trilla ha indicat que “cal una figura, algú, un equip petit però amb algun lideratge que pugui posar les coses en ordre i ajudar a dir ‘això es fa així’, ‘aquí falta això’, ‘aquest sistema informàtic no funciona’, i tenir tots els recursos que fessin falta, que tampoc són tan extraordinaris, per muntar una molt bona resposta”. 

“Ajudarem tots. Potser no ens hem coordinat prou bé i el resultat no és l’òptim”, ha dit Trilla fent també autocrítica. Ha constatat que tot i que molts brots s’han pogut contenir, quan han augmentat els casos ha quedat clar que “el sistema de contenció no està prou preparat”. Ha reconegut que la situació del rastrejament és “preocupant”, però ha insistit que cal unitat per solucionar-ho, treballant totes les administracions i professionals. “El que no pots tenir és una primera línia de defensa on hi hagi forats o que no hi hagi coordinació entre determinades àrees de l’administració”, ha avisat.

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys 16/07/2020 9:30 am
    Si no ens o prenem en serio,no farem res.

Nou comentari