Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Rambla alliberarà espai però ajorna la reforma
  • CA

Les finances municipals post-coronavirus s’han emportat per davant la reforma de la Rambla, com ja havia insinuat el govern municipal. La remodelació anunciada fa una dècada no tindrà dates i pressupost fins almenys l’any vinent, segons ha anunciat aquest dijous Amics de la Rambla, que agrupa comerciants i col·lectius de l’avinguda. L’entitat es va reunir amb responsables de l’Ajuntament de Barcelona aquest dilluns i ha fet públics els compromisos municipals aquest dijous, coincidint amb una roda de premsa dels regidors Jaume Collboni, Janet Sanz i Jordi Rabassa que s’ha ajornat al darrer moment per “problemes d’agenda”.

L’associació reivindica posar en marxa la reforma urgentment per revitalitzar un dels punts de Barcelona més afectats per la crisi. No obstant, el consistori no cedeix i els va traslladar que manté l’actuació sense calendari. Enguany preveu aprovar el projecte executiu –el document que estableix tots els detalls de la reforma– però deixa per a “mig termini” dotar de pressupost i calendari les obres. De “2022 en endavant” concreta l’entitat, en un comunicat.

Tot i així, l’Ajuntament s’hauria compromès, segons l’entitat, a fer millores pal·liatives al passeig aquest mateix 2021 per reviscolar-lo. Això inclouria sobretot alliberar espai a la calçada central amb la retirada definitiva de les parades successores dels ocellaires, un cop resolt el conflicte judicial que mantenien amb l’ajuntament per la concessió. També accepta incrementar les tasques de manteniment i tirar endavant iniciatives culturals i comercials per atraure vianants. En canvi no va haver-hi una promesa tan clara, indica al TOT Barcelona, per a altres elements que la reforma preveu retirar, com cabines telefòniques o armaris de subministraments.

Fonts municipals confirmen a aquest diari que el govern d’Ada Colau “ha estat treballant en les actuacions de la Rambla” i que dimarts vinent les detallarà en la roda de premsa ajornada.

Ràdio, flors i quioscos

Una de les novetats que havia anunciat el consistori era la reconversió d’una parada de flors sense ús en una emissora de ràdio municipal, anomenada Ràdio Rambles. Havia d’estar en funcionament “a finals de febrer”, segons va dir el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, però de moment no s’ha estrenat. De la quinzena de parades que queden al passeig, almenys una altra ha tancat i espera nou ús.

Una altra en desús, la que estava situada més avall, va ser retirada perquè era davant d’un quiosc i generava un coll d’ampolla al tram ja de per sí més estret del passeig. A diferència del rebuig d’Amics de la Rambla a les botigues de gelats i souvenirs que van succeir els ocellaires, l’entitat demana “preservar al màxim el mercat de la flor” i pensar nous usos relacionats amb el món floral per als negocis que pleguin.

Els quioscos sembla que tenen garantida la continuïtat una llarga temporada: la concessió vigent dura fins 2030. El Pla Especial de la reforma preveu moure’ls per facilitar el pas de vianants, però no serà un canvi gens immediat. Les converses entre ajuntament i venedors de premsa van fent sense pressa per acordar les reubicacions, en paral·lel als tràmits urbanístics.

Més notícies
Baixa afluència a la Rambla en ple juliol, per la crisi del coronavirus / Mireia Comas
La reforma de la Rambla, sense calendari
Notícia: La reforma de la Rambla, sense calendari
Comparteix
Janet Sanz sosté que "no hi ha unanimitat" entre els afectats sobre iniciar obres durant la crisi
Vianants i coloms a la Rambla, en imatge d'arxiu / Jordi Play
L’oposició en bloc apressa el govern municipal perquè enllesteixi la nova Rambla
Notícia: L’oposició en bloc apressa el govern municipal perquè enllesteixi la nova Rambla
Comparteix
Janet Sanz s'ha compromès de nou a acabar-ne el projecte executiu aquest mateix mes, com ja van anunciar setmanes enrere
Acte de lliurament dels premis Ramblistes d'Honor / Europa Press
Jaume Plensa i el CAP Gòtic, premiats com a Ramblistes d’Honor
Notícia: Jaume Plensa i el CAP Gòtic, premiats com a Ramblistes d’Honor
Comparteix
Comparteixen el guardó, atorgat per Amics de la Rambla, amb Pageses de la Boqueria
La Rambla, totalment buida el dia de Sant Jordi 2020 / David Zorrakino - Europa Press
La Rambla reclama un rentat de cara aprofitant la pèrdua de visitants
Notícia: La Rambla reclama un rentat de cara aprofitant la pèrdua de visitants
Comparteix
L'entitat considera que és "un bon moment" per millorar el paviment i retirar elements com les cabines telefòniques
El comptador amb els dies de retard de la reforma de la Rambla de Barcelona durant la presentació de la campanya 'Reformem la Rambla' / ACN
1.602 dies d’espera per la reforma de la Rambla que mai arriba
Notícia: 1.602 dies d’espera per la reforma de la Rambla que mai arriba
Comparteix
Instal·len un comptador per sumar els dies de retard de la seva reforma
Turistes a les Rambles | Jordi Play
Nova compra d’un hotel al cor de Barcelona
Notícia: Nova compra d’un hotel al cor de Barcelona
Comparteix
El fons israelià Nitsba Group paga 9 milions d'euros per un 2 estrelles prop de la Rambla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa