Nova compra d’un hotel al cor de Barcelona

El fons israelià Nitsba Group paga 9 milions d'euros per un 2 estrelles prop de la Rambla

Continua el degoteig discret d’hotels que canvien de mans al centre de Barcelona, arran de la greu crisi econòmica que travesses aquests negocis noquejats per la manca de turistes. L’últim traspàs és el de l’Hotel Cortés del carrer Santa Anna, a poques passes de La Rambla. Fins ara propietat de l’empresari Rafael González, l’ha adquirit Nitsba Group per 9 milions d’euros, segons ha publicat aquest dimarts Expansión.

L’establiment té dues estrelles i 44 habitacions, però la nova titularitat voldria aprofitar l’impàs per remodelar-lo. Es tracta d’una firma israeliana especialitzada en gestió d’actius, principalment al seu país però també a Europa. Altres inversors que haurien participat en converses per la venda de l’hotel és la socimi espanyola All Iron.

Barcelona té altres operacions de compravenda d’hotels sobre la taula, pendents de resoldre. Per exemple la del Fairmont Rei Joan Carles I de la Diagonal per només 1 euro –més tot el deute que arrossega– o l’Hotel Mandarin Oriental del Passeig de Gràcia. En canvi, l’Hotel Nobu, participat per l’actor Robert de Niro, sí que va trobar comprador i ja ha canviat de mans.

Els hotels de Barcelona són els més colpejats de l’Estat per la Covid, segons un estudi de STR i Cushman & Wakefield. Fa un mes, el Gremi d’Hotels de Barcelona recordava que 3 de cada 4 continuen tancats i reclamava ajudes urgents pel sector i que la vacunació acceleri per salvar com sigui la campanya d’estiu.

Més informació

Nou comentari