La reforma de la Rambla, sense calendari

Janet Sanz sosté que "no hi ha unanimitat" entre els afectats sobre iniciar obres durant la crisi

El govern d’Ada Colau ha sorprès a l’oposició aquest dimarts en deixar a l’aire explícitament l’inici de les esperades obres de reforma de la Rambla. JxCat havia presentat a la comissió d’urbanisme una proposició per reclamar que comenci ja la reforma, que encadena ajornaments des que l’anunciés fa una dècada l’equip de Xavier Trias. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha respost que no estava tan clar que fer-les ja sigui el més convenient. 

“No hi ha unanimitat sobre començar ja la reforma de la Rambla. La començarem quan sigui el millor moment”, ha deixat anar. Segons Sanz, el Gremi de Restauració li ha expressat la seva preferència per destinar la inversió a la promoció econòmica, a fi d’ajudar als bars i restaurants a sortir de la dura crisi en què es troben per manca de turistes. No obstant, la principal entitat que agrupa veïns i sobretot comerciants de l’artèria, Amics de la Rambla, ha reivindicat molts cops la urgència de l’obra i fins i tot ha col·locat un comptador de dies de retard en un balcó.

Comptador a la Rambla
El comptador amb els dies de retard de la reforma de la Rambla de Barcelona durant la presentació de la campanya ‘Reformem la Rambla’ / ACN

Sanz ha garantit que “abans que acabi febrer” estaria acabat l’executiu, perquè el consistori ja ha resolt tots els “problemes tècnics” detectats. Això permetrà actuacions menors, com retirar les parades dels antics ocellaires. “Ara hem de decidir entre tots el millor moment per tirar endavant les obres”, ha dit. “Ara la Rambla necessita una estratègia de promoció econòmica”, ha defensat, assenyalant necessitats com incrementar el nombre de veïns permanents a l’avinguda i reorientar l’oferta comercial per atraure barcelonins.

L’oposició s’ho ha pres amb ironia i ha augurat que la reforma acabarà saltant de mandat. “Acaba de fer una esmena a la totalitat a la reforma”, li ha etzibat Celestino Corbacho (Cs). La proposició demanava “licitar les obres de manera imminent” i s’ha aprovat amb els vots a favor dels 5 partits de l’oposició, però el govern ha refredat expectatives amb l’abstenció dels dos socis del bipartit.

Més informació

Nou comentari