Les obres de reforma de la Rambla s’endarrereixen a 2021

L'Ajuntament ha anunciat la nova data als veïns i preveu una partida de mig milió d'euros als pressupostos de 2020 per als preparatius

La reforma de la Rambla s’endarrerirà almenys fins al 2021. L’Ajuntament de Barcelona ha avançat aquesta data d’inici d’obres en una reunió amb veïns de Ciutat Vella aquest dimecres a la nit, a la que han assistit la tinenta d’urbanisme Janet Sanz i el regidor del districte Jordi Rabassa. Segons ha avançat Betevé i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, la Rambla mantindrà l’actual fesonimia durant tot aquest any

El govern d’Ada Colau es concentra ara en aprovar els pressupostos, que es sotmetran a la votació definitiva al ple de divendres. El TOT Barcelona ha pogut comprovar en documentació municipal que els comptes pel 2020 preveuen mig milió d’euros per als preparatius de la rehabilitació. Per poder començar obres el 2021, el consistori haurà d’elaborar abans el projecte executiu del primer tram de reforma, que correspon a la Rambla Santa Mònica, el més proper al mar. Aquest requereix una tramitació llarga, amb una fase final d’exposició pública i al·legacions. 

“Ens han explicat que en principi les obres començarien el 2021, però estem a l’espera que es presenti el projecte executiu”, explica Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla. “El projecte primer ha de quedar enllestit i amb les al·legacions resoltes per poder començar obres el 2021, confiem que sigui així”, afegeix.

Fonts municipals assenyalen que el consistori preveu oferir més detalls sobre el nou calendari aquest dijous, en una nota de premsa. El projecte presentat al novembre de 2018 preveu que la futura Rambla tingui un sol carril per banda, voreres més amples als laterals i al centre i tres noves ‘places’ anivellant el paviment a l’altura del Teatre Principal, el Liceu i l’església de Betlem. 

El passat mes d’abril, just abans de les eleccions, l’exregidora Gala Pin va anunciar que la reforma saltava al següent mandat. “Volíem presentar la primera fase del projecte executiu en lloc del projecte sencer, perquè sabíem que seria campanya electoral i volíem donar-li un perfil més baix per facilitar que s’aprovés”, va argumentar Pin. Finalment el govern municipal va optar per endarrerir la votació i deixar el tràmit per al 2020. De pas, va dir, es guanyaria temps per incorporar algunes “millores tècniques” al projecte executiu. El calendari fins ara aleshores era iniciar obres a finals de 2019 o principis de 2020 i finalitzar-les el 2027.

Més informació

Nou comentari