Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Festa del Roser omple la Rambla de color i reivindica millores per les floristes
  • CA

La Rambla celebra aquests dies la seva particular festa major: la Festa del Roser. La festivitat –aquest dilluns dia 7– ve acompanyada d’una setmana llarga d’activitats i sobretot d’una vistosa decoració floral a les façanes i a punts simbòlics del paviment. El programa de propostes culturals i d’oci gratuïtes i el paisatge guarnit atrauen als barcelonins de nou al passeig, que fa anys que ostenta el títol d’indret més turístic de la ciutat.

Guarniments florals a les façanes de la Rambla durant les festes del Roser / Amics de la Rambla

Guarniments florals a les façanes de la Rambla durant les festes del Roser / Amics de la Rambla

La festa l’organitza ininterrompudament des de 1962 l’associació Amics de La Rambla. Enguany ha volgut convertir-la en una reivindicació explícita de les parades de flors, per a les que demana des de fa anys una millora substancial i un nou marc legal que les impulsi. La celebració també és el moment en què l’entitat entrega els guardons Ramblista d’Honor 2019, que aquest any reben l’empresari Salvador Alemany, el periodista Arturo San Agustín i el Teatre Romea. L’escriptor Eduardo Mendoza, Premi Cervantes 2017, farà de mestre de cerimònies.

Joan Guillén (Gremi de Floristes), Jordi Rabassa (regidor de Ciutat Vella) i Fermí Villar (Amics de la Rambla), a la Festa del Roser 2019 / Amics de la Rambla

Joan Guillén (Gremi de Floristes), Jordi Rabassa (regidor de Ciutat Vella) i Fermí Villar (Amics de la Rambla), a la Festa del Roser 2019 

 

Pressió a l’Ajuntament

El president de l’associació, Fermí Villar, i el president del Gremi de Floristes, Joan Guillén, han advertit al govern municipal que aquest serà el darrer any que dediquen la festa a les flors si l’Ajuntament no es compromet amb les 16 parades de floristes de La Rambla. La petició té ara especial retllevància, a l’inici del mandat en què hauria de veure la llum l’esperada reforma del passeig. “De la mateixa manera que no es contempla una Barcelona sense La Rambla, no es contempla una Rambla sense flors, i les institucions han de prendre el compromís de defensar la tradició de la venda de flors a la Rambla“, ha avisat Villar. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa