Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern municipal promet calendaritzar la reforma de la Rambla quan s’aprovi el pressupost
  • CA

L’oposició pressiona el govern municipal perquè posi fil a l’agulla i iniciï com abans millor la reforma de la Rambla aprovada el passat mandat. I l’executiu li torna la pilota: estarà calendaritzat quan es pugui pressupostar i per fer-ho caldrà aprovar abans el pressupost 2020 i el Pla d’Inversions del Mandat (PIM). “Estem pendents de poder-la dotar en el futur pressupost per poder-la calendaritzar”, ha assegurat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz.

JxCat reclama a l’equip d’Ada Colau i Jaume Collboni que doni més suport als negocis d’aquesta artèria emblemàtica per afrontar el procés de transformació urbanística. El regidor Jordi Martí ha defensat una proposició aquest dimarts a la comissió d’urbanisme, amb el què ha emmarcat la petició en l’escenari de possible crisi a mig termini i ha demanat evitar que l’espera “degradi encara més” la “pell” de la Rambla.

ERC també ha demanat al govern, a través d’un prec separat, que “es posi les piles” perquè “la manca d’impuls” no desfaci els consensos aconseguits durant el procés participatiu: “Quan les coses es van demorant s’obre un espai d’incertesa que és perfecte per tornar a obrir per enèsima vegada debats que ja es van concloure”, ha avisat la regidora Maria Buhigas.

Tot i que PP, Cs i BpC han donat suport a la proposició de JxCat de donar suport als restauradors i comerciants de la Rambla, l’abstenció d’ERC i el vot contrari del govern l’han tombada. La tinenta Janet Sanz ha refermat la voluntat municipal de tirar endavant la reforma, ha defensat que en tot moment s’ha “parlat amb tothom” i ha avançat que ja hi ha una reunió concertada amb els agents econòmics de la Rambla per calmar els ànims.

Segons Sanz, les eleccions no han alentit el procés de reforma perquè “no s’ha deixat mai de treballar a nivell tècnic”. Ha atribuït la lentitud a la burocràcia ordinària que afecta tots els plans urbanisme, que han d’aconseguir l’aval intern dels múltiples departaments municipals afectats per poder prosperar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: cara dures a novembre 20, 2019 | 10:00
    cara dures novembre 20, 2019 | 10:00
    a clar clar, com que la vaga kolau, s'ha apujat el sou, ara no hi ha pressupost, quina barra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa