Artadi reclama ajuts per als negocis de la Rambla durant les obres de reforma

Junts per Catalunya exigirà la setmana que ve en comissió "celeritat" en el projecte, que considera que està aturat "per motius ideològics"

La reforma pendent de la Rambla s’ha d’accelerar i s’ha de fer amb el consens dels veïns, els restauradors i la resta d’empresaris i entitats afectades. A més a més, s’ha de garantir que mentre durin les obres els negocis que hi ha a l’avinguda siguin “viables”. Aquestes són les exigències que Junts per Catalunya portarà a la comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona la setmana que ve. Ho han anunciat aquest divendres la presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, i el regidor Jordi Martí, que presentaran una proposició per buscar suports dels altres partits. 

“Exigim celeritat, urgència, rigor i sobretot diàleg, amb les entitats, amb els veïns, amb els operadors, amb els Amics de la Rambla, amb el Gremi de Restauració i amb l’Associació de Venedors de Premsa”, ha dit Artadi. Per a la regidora, desencallar el projecte “és urgent, l’Ajuntament ho està descuidant”. “Per això ho portem a la comissió, per buscar el consens polític amb les altres forces i que l’Ajuntament no es continuï posant de perfil, que no ho pugui continuar demorant”, ha afegit.

Segons JxCat, la reforma d’aquesta artèria fa quatre anys que s’espera que es tiri endavant. “Portem quatre anys d’endarreriment. Per motius ideològics no es vol afrontar aquesta reforma. I com passa sempre quan no actues, hi ha una degradació”, ha criticat.

Però tan important és el quan com el com, segons Artadi. “La viabilitat dels negocis que hi ha a la Rambla s’ha de garantir abans, durant i després de la reforma. Volem saber quins ajuts hi haurà durant el temps que hi hagi unes obres que són complexes i que duraran temps, com s’ajudarà aquests negocis a seguir tirant endavant”, ha advertit. També ha reclamat que mentre es fa l’obra s’obri el debat entorn de les taxes de les terrasses. “El que no volem és que segueixin tancant establiments de restauració perquè no es poden permetre contractar personal i que tot acabi derivant exclusivament en comerços del tèxtil”, ha conclòs.

Més informació

Nou comentari