Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat rebutja per ara la tramitació del pressupost de Barcelona

Junts per Catalunya no facilitarà per ara la tramitació dels pressupostos del govern de Barcelona. Segons ha explicat la portaveu Elsa Artadi, els grups de l’oposició no han rebut la documentació completa fins fa 48 hores i això no els dona prou marge per analitzar-la i negociar abans de la comissió extraordinària prevista aquesta tarda. Des de JxCat critiquen que el govern de Colau i Collboni vulgui que s’aprovin els pressupostos “a canvi de res” i els demana que s’asseguin a la taula a negociar abans d’iniciar cap tràmit.

“No és la millor targeta de presentació del govern municipal perquè impedeix donar-hi suport o abstenir-nos”, ha conclòs.

La Comissió Extraordinària d’Economia i Hisenda prevista aquest dimecres ha d’aprovar inicialment el Pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2020.

Amb tot, l’aprovació definitiva dels comptes no es votarà fins al ple del mes de desembre, coincidint també amb l’aprovació definitiva de la modificació d’ordenances fiscals.

En qualsevol cas, la portaveu de JxCat ha destacat que el seu grup segueix amb la voluntat de negociar i volen “aportar” al pressupost. “Per això, malgrat el nostre ‘no’ volem fer un discurs constructiu que marqui els camins que creiem li manquen en aquest pressupost”, ha indicat.

A parer seu, per la banda dels ingressos, “hi ha més ficció que realitat” i posen com a exemple el que es preveu recaptar amb el recàrrec a la taxa turística, un tràmit que ha de passar pel Parlament.

Per la banda de la despesa, JxCat considera que és un pressupost “extremadament continuista” i que manquen “polítiques disruptives”.

Possible abstenció d’ERC

Preguntada per una hipotètica abstenció d’ERC en la comissió d’aquest dimecres, Artadi ha manifestat que voldria que els republicans tinguessin la mateixa actitud que ells i impedissin la tramitació. “Esperem que no s’aboqui sense un acord i també s’imposi”, ha apuntat.

A més, ha afegit que si ERC decideix “fer seguidisme del govern municipal” facilitant la tramitació dels pressupostos “clarament JxCat s’erigeix com la gran oposició d’aquest govern municipal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa