Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jaume Plensa i el CAP Gòtic, premiats com a Ramblistes d’Honor

L’artista Jaume Plensa, el Centre d’Atenció Primària (CAP) del Gòtic (Ciutat Vella) i les Pageses de la Boqueria han estat guardonats com Ramblistes d’Honor, el reconeixement que lliura Amics de la Rambla. L’acte institucional de lliurament s’ha celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona i ha estat presidit per l’alcaldessa Ada Colau, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i el president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar.

Amics de la Rambla convoca els premis Ramblista d’Honor, que va crear el 1961, amb l’objectiu de premiar les persones, entitats, institucions i empreses que “hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de Barcelona”.

Colau ha dit que, tot i la Covid-19, la ciutat no podia renunciar a aquests premis: “S’ha de mantenir viu l’esperit d’aquests premis, que volen fer de la Rambla un espai dinàmic per viure i compartir”. “És el carrer més genuïnament barceloní de tots”, ha dit, i ha assegurat que el consistori treballarà perquè torni a ser un espai de vida, i ha recordat el patiment dels comerciants i restauradors de la Rambla per les restriccions a causa de la pandèmia.

Ha dit que una de les prioritats de l’Ajuntament és la reforma de la Rambla “quan hi hagi disponibilitat pressupostària” per a recuperar-la com a espai per als veïns i als la resta dels barcelonins, així com un lloc obert als visitants.

Villar ha ressaltat que aquests premis volen consolidar-se com una trobada per posar de manifest la història i l’aportació social i cultural de la Rambla per a la ciutat: “El Ramblista d’Honor és un reconeixement que atorga la societat civil barcelonina”, ha afegit. També ha reclamat la reforma de la Rambla: “Hauria d’haver estat el primer carrer a pacificar i tancar-se al trànsit”. Ha afegit que el passeig té la millor oferta per atraure persones de tots els orígens i edats.

Premiats

La Junta Directiva d’Amics de la Rambla ha volgut atorgar a les Pageses de la Boqueria el premi en reconeixement al seu treball i “a la seva vocació de servei” als veïns de la Rambla i de Barcelona. Tant la junta com el jurat dels premis han volgut destacar també “la seva feina indispensable en aquest any tan difícil que coincideix amb el 180 aniversari de al Mercat de la Boqueria”.

Així mateix, l’entitat ha reconegut l’artista Jaume Plensa amb el premi Ramblista d’Honor per la seva obra artística i el seu paper en la internacionalització de la cultura feta a Barcelona. “Gràcies al dit de Colom jo ​​sóc artista”, ha expressat Plensa en la seva intervenció, en què ha assegurat que l’art, la sanitat i els pagesos estan molt connectats.

Finalment, el jurat ha premiat el CAP del Gòtic per la seva “contribució a la salut dels veïns de la Rambla i de barri Gòtic i per la seva vocació de servei”, especialment arran de la pandèmia de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa