L’aposta d’HM Hospitales pel tractament del càncer arriba a Barcelona amb el centre HM CIOCC

Barcelona entra, amb el centre HM Delfos, en l’aposta del grup HM Hospitales pel tractament del càncer i la investigació oncològica. El projecte està dirigit a Barcelona pel doctor Joan Albanell, un dels oncòlegs més prestigiosos d’Europa. El fitxatge d’Albanell va arribar a principis de març, quan el grup va anunciar que incorporava el cap de servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital del Mar perquè treballés també a l’Hospital Delfos. Albanell dirigeix un dels projectes oncològics més importants del grup, la branca barcelonina del Centro Integral Oncológico Clara Campal (CIOCC).

El centre treballarà conjuntament amb altres que el grup té a l’Estat, situats a Madrid i Galícia. L’HM CIOCC oferirà una cartera de serveis comuns amb els altres centres de l’Estat i tractarà cada cas de forma “multidisciplinar i individualitzada”, segons detalla el grup HM Hospitales. El centre comptarà amb la tecnologia més avançada i tindrà la seu a l’Hospital HM Delfos. Per al doctor Albanell, la nova responsabilitat “significa aplicar la meva experiència i coneixements en oncologia, juntament amb altres grans professionals, per convertir el projecte d’oncologia de l’Hospital HM Delfos en un nou referent a Catalunya”.

Els tres centres oncològics integrals compartiran protocols per tractar les patologies i es valoraran casos complexos conjuntament. Sobre l’aposta del grup, el doctor Albanell celebra: “Ens ha permès configurar un servei a mida, amb oncòlegs i hematòlegs de reconeguda trajectòria clínica i de referència internacional en cadascuna de les seves respectives patologies”. 

L'equip d'oncologia de l'hospital HM Delfos / HM Hospitales

L’equip d’oncologia de l’hospital HM Delfos / Foto: HM Hospitales 

El doctor Albanell ha centrat la seva tasca investigadora en l’estudi clínic de nous fàrmacs contra el càncer. Ha publicat més de 120 articles amb més de 9.000 citacions i és un dels pioners internacionals en el desenvolupament d’assajos clínics innovadors amb teràpies moleculars del càncer. A més, el responsable de dirigir el CIOCC Barcelona és el responsable des de fa anys d’una investigació sobre marcadors de resposta i mecanismes de resistència a noves teràpies contra el càncer de mama positiu per HER2. També és catedràtic d’oncologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i coordinador del Comitè Científic del Grup Espanyol d’Investigació en Càncer de Mama (GEICAM).

Aposta per la investigació

El finançament de la Fundació HM ha permès també la posada en marxa de tres investigacions sobre diversos tipus de tumors digestius. La fundació ha recaptat 2,1 milions que destinarà a finançar el projecte, dirigit pel director de l’HM CIOCC de Madrid, Antonio Cubillo. Els projectes d’investigació busquen explorar nous tractaments per a pacients amb carcinoma de pàncrees, de recte o tumors neuroendocrins. 

Dos dels tres projectes ja estan en marxa i són accessibles per als pacients del CIOCC Barcelona, que podran obtenir medicaments no comercialitzats per tractar la seva malaltia.

Nou comentari

Més notícies
Entrada de l'Hospital HM Delfos / Cedida

L’Hospital HM Delfos crea un centre oncològic integral

Els investigadors i especialistes hi oferiran tractaments personalitzats i assajos clínics als pacients de càncer

L’Hospital HM Delfos estrena un nou bloc quirúrgic amb alta tecnologia

Disposa d’un quiròfan integrat de neurociències amb TAC intraoperatori mòbil d’última generació

Delfos reneix amb una inversió de 70 milions del grup HM Hospitales

"Recomano a tots els empresaris que inverteixin a Catalunya", assegura el president del grup, Juan Abarca

Delfos contracta el cap de neurocirurgia dels hospitals del Mar i Sant Pau

Gerardo Conesa liderarà el projecte de neurociències que HM Hospitales vol desenvolupar a Barcelona
El doctor Ángel Cequier / HM Hospitales

L’Hospital HM Delfos fitxa el president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia

Ángel Cequier té anys d'experiència com a director clínic de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital Universitari de Bellvitge

Delfos fitxa el cap d’oncologia de l’Hospital del Mar

Joan Albanell Mestres fa visible l'aposta per l'especialitat que tracta el càncer del grup HM Hospitales al centre que ha adquirit a Barcelona

Inversió d’11 milions per remodelar l’Hospital HM Delfos

La inversió era un dels compromisos del grup HM Hospitales quan va comprar el centre de Barcelona