L’aposta d’HM Hospitales pel tractament del càncer arriba a Barcelona amb el centre HM CIOCC

Inaugura a HM Delfos la delegació barcelonina del Centre Integral Oncológico i fitxa professionals mundialment reconeguts

Barcelona entra, amb el centre HM Delfos, en l’aposta del grup HM Hospitales pel tractament del càncer i la investigació oncològica. El projecte està dirigit a Barcelona pel doctor Joan Albanell, un dels oncòlegs més prestigiosos d’Europa. El fitxatge d’Albanell va arribar a principis de març, quan el grup va anunciar que incorporava el cap de servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital del Mar perquè treballés també a l’Hospital Delfos. Albanell dirigeix un dels projectes oncològics més importants del grup, la branca barcelonina del Centro Integral Oncológico Clara Campal (CIOCC).

El centre treballarà conjuntament amb altres que el grup té a l’Estat, situats a Madrid i Galícia. L’HM CIOCC oferirà una cartera de serveis comuns amb els altres centres de l’Estat i tractarà cada cas de forma “multidisciplinar i individualitzada”, segons detalla el grup HM Hospitales. El centre comptarà amb la tecnologia més avançada i tindrà la seu a l’Hospital HM Delfos. Per al doctor Albanell, la nova responsabilitat “significa aplicar la meva experiència i coneixements en oncologia, juntament amb altres grans professionals, per convertir el projecte d’oncologia de l’Hospital HM Delfos en un nou referent a Catalunya”.

Els tres centres oncològics integrals compartiran protocols per tractar les patologies i es valoraran casos complexos conjuntament. Sobre l’aposta del grup, el doctor Albanell celebra: “Ens ha permès configurar un servei a mida, amb oncòlegs i hematòlegs de reconeguda trajectòria clínica i de referència internacional en cadascuna de les seves respectives patologies”. 

L'equip d'oncologia de l'hospital HM Delfos / HM Hospitales

L’equip d’oncologia de l’hospital HM Delfos / Foto: HM Hospitales 

El doctor Albanell ha centrat la seva tasca investigadora en l’estudi clínic de nous fàrmacs contra el càncer. Ha publicat més de 120 articles amb més de 9.000 citacions i és un dels pioners internacionals en el desenvolupament d’assajos clínics innovadors amb teràpies moleculars del càncer. A més, el responsable de dirigir el CIOCC Barcelona és el responsable des de fa anys d’una investigació sobre marcadors de resposta i mecanismes de resistència a noves teràpies contra el càncer de mama positiu per HER2. També és catedràtic d’oncologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i coordinador del Comitè Científic del Grup Espanyol d’Investigació en Càncer de Mama (GEICAM).

Aposta per la investigació

El finançament de la Fundació HM ha permès també la posada en marxa de tres investigacions sobre diversos tipus de tumors digestius. La fundació ha recaptat 2,1 milions que destinarà a finançar el projecte, dirigit pel director de l’HM CIOCC de Madrid, Antonio Cubillo. Els projectes d’investigació busquen explorar nous tractaments per a pacients amb carcinoma de pàncrees, de recte o tumors neuroendocrins. 

Dos dels tres projectes ja estan en marxa i són accessibles per als pacients del CIOCC Barcelona, que podran obtenir medicaments no comercialitzats per tractar la seva malaltia.

Més informació

Nou comentari