Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fira de Montjuïc obrirà un centre d’acollida a refugiats ucraïnesos
  • CA

L’Estat obrirà a les instal·lacions de la Fira de Barcelona a Montjuïc el centre de primera acollida a Catalunya per a refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra al seu país. El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anunciat que l’equipament s’està acabant de condicionar per obrir aquest pròxim divendres.

Escrivá no ha concretat quina serà la capacitat del nou dispositiu d’ajuda per atendre població ucraïnesa que ha escapat de la conflagració desencadenada per la invasió russa. El centre que s’ubicarà a finals d’aquesta setmana a Montjuïc està pensat per donar suport als refugiats a efectuar els primers tràmits per a la seva estada, com emplenar la sol·licitud pel permís de residència i pel permís de treball.

El centre d’acollida de la Fira de Montjuïc serà la tercera gran base de recepció d’exiliats ucraïnesos a l’Estat espanyol. El govern de Pedro Sánchez també ha habilitat centres d’acollida de grans dimensions a la població madrilenya de Pozuelo de Alarcón -on han passat més de 550 ciutadans procedents d’Ucraïna en tres dies de funcionament- i un altre a Alacant, que operarà a partir d’aquest dimarts.

A falta de concretar més detalls de les dependències que s’habilitaran a Barcelona, Escrivá ha defensat que amb els tres equipaments d’acollida fins ara planificats queda “reforçada” la “capacitat d’acollida” de l’Estat espanyol davant de la crisi humanitària oberta per la intervenció militar russa, que ha provocat que més de 2,5 milions d’ucraïnesos hagin marxat del seu país per buscar aixopluc en altres estats. Escrivá ho ha expressat a Brussel·les, on s’ha reunit amb ministres de la resta de països de la Unió Europea per abordar l’onada migratòria que la guerra d’Ucraïna ha causat, una de les més nombroses des de la Segona Guerra Mundial.

En tot cas, el Govern de Pedro Sánchez estudia l’obertura d’un quart gran pols d’acollida de refugiats, ha informat Catalunya Ràdio. En aquest cas, la possible seu seria Màlaga. Per ara, l’executiu espanyol sí que té previst enviar avions a Moldàvia per intensificar les evacucions de refugiats ucraïnesos des d’aquell país de l’est d’Europa.

Més notícies
El Saló de l'Ensenyament torna el 2022 amb moltes novetats / Fira de Barcelona
Títols nous i orientació, les estrelles del Saló de l’Ensenyament i Futura
Notícia: Títols nous i orientació, les estrelles del Saló de l’Ensenyament i Futura
Comparteix
L'edició 2022 torna del 16 al 19 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona
Una vianant amb mascareta passa per la Rambla, amb totes les paradetes tancades per l'estat d'alarma que ordena el confinament pel coronavirus / Jordi Play
El sector turístic paga la factura més alta de 2 anys de Covid a Barcelona
Notícia: El sector turístic paga la factura més alta de 2 anys de Covid a Barcelona
Comparteix
Els indicadors econòmics de Barcelona mostren un món laboral força recuperat però una societat més empobrida
Manifestants contra la guerra a Ucraïna concentrats a plaça Catalunya / ACN
Com ajudar eficaçment el poble ucraïnès des de Barcelona
Notícia: Com ajudar eficaçment el poble ucraïnès des de Barcelona
Comparteix
El govern i les ONG insten a la ciutadania a col·laborar mitjançant donatius a entitats especialitzades
ja hi ha cartell complet del Sónar 2022
El Sónar ja té el cartell complet per a l’edició 2022
Notícia: El Sónar ja té el cartell complet per a l’edició 2022
Comparteix
El festival torna a la normalitat amb l'edició que se celebrarà del 16 al 18 de juny.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a març 14, 2022 | 18:52
    Pep març 14, 2022 | 18:52
    Esta molt bé sempre i quan és limitin únicament als refugiats europeus però a TV3 han dit que també s´utilitzarà per a inmigrants econòmics ilegals de fora d´Europa fentse passar per refugitats, homes el 99% al contrari dels refugiats europeus ucrainesos que són nomes dones i nens ja que els homes són al front lluitant.
  2. Icona del comentari de: Montse Burgues a març 18, 2022 | 19:35
    Montse Burgues març 18, 2022 | 19:35
    El sistema d cita previa es básico di funciona cosa q falla bastante.Una hora llamando el miercoles pasado a tres telefonos sin q li cogiesen y dos horas d pie para nada en absoluto en La Verneda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa