Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com ajudar eficaçment el poble ucraïnès des de Barcelona
  • CA

Barcelona també s’ha mobilitzat per ajudar la població ucraïnesa des de l’inici de la invasió russa. Més de 2,5 milions de persones ja han hagut de fugir d’Ucraïna i  l’ACNUR calcula que hi ha a més quasi dos milions de desplaçats dins del país a causa de la ràpida escalada de la violència. Una crisi humanitària que té en vetlla a tot Europa i que ha fet sorgir moltes iniciatives per ajudar a les víctimes de la contesa.

A la ciutat diversos col·lectius de voluntaris han habilitat punts de recollida de material sanitari, aliments o roba, però aquest tipus de donatius espontanis generen problemes d’emmagatzemament i transport. Per exemple aquest cap de setmana 4 punts de recollida gestionats per la pròpia comunitat ucraïnesa de Barcelona han hagut d’aturar temporalment la rebuda de productes, perquè tenen els locals plens de gom a gom i no han pogut fer encara l’enviament de tota la col·lecta.

És un exemple pràctic de per què el Govern i les ONG, que treballen coordinadament, recomanen als ciutadans que vulguin aportar el seu granet de sorra fer-ho a través d’aportacions econòmiques a entitats reconegudes i amb experiència en crisis humanitàries. Les petites campanyes de recollida d’aliments, tot i que benintencionades, adverteixen, poden ser contraproduents o si més no estèrils. D’altra banda, el Consell del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i entitats com Farmamundi desaconsellen fer enviaments de medicaments.

Organitzacions d’ajut humanitari a Ucraïna

La millor manera de col·laborar, doncs, és posar-se en contacte amb les associacions ucraïneses, els organismes internacionals i les ONG que ja es troben desplegats sobre el terreny. Al següent llistat hi ha una quinzena de campanyes en marxa d’organitzacions que estan treballant amb refugiats i població civil a Ucraïna: 

Moltes d’aquestes, de fet, han estat presents al país des de l’inici del conflicte al Donbass el 2014 o abans. Tenen oberts diversos canals per rebre donacions de la forma més eficaç i disposen d’una xarxa de contactes a Ucraïna per distribuir l’ajuda que aconsegueixen.  

L’Ajuntament de Barcelona també ha recollit al seu web informació detallada d’ONG i organismes que estan donant resposta a la crisi humanitària, per tal de facilitar les gestions als barcelonins. A més al web Ciutatrefugi.barcelona hi ha tot d’informació adreçada als ucraïnesos que van arribant o volen arribar fins a Barcelona per refugiar-se de la guerra.

Més notícies
Parròquia de Santa Mònica, on es reuneix la comunitat de creients grecocatòlics ucraïnesos / MMP
4 punts de recollida d’ajuda per Ucraïna, saturats de donatius
Notícia: 4 punts de recollida d’ajuda per Ucraïna, saturats de donatius
Comparteix
Els donatius econòmics són els més eficients per ajudar ràpid la població ucraïnesa
Vista de l'Hermitage, a Sant Petersburg / Wikimedia - Ninara
El PP demana a Colau trencar l’agermanament amb Sant Petersburg
Notícia: El PP demana a Colau trencar l’agermanament amb Sant Petersburg
Comparteix
Cs ha reclamat traductors i un pla per l'escolarització | El govern recicla el web municipal Ciutat Refugi
El cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, juntament amb el president del CN Barcelona, Bernat Antràs, Laura C. i Ingrid F., membres de la junta directiva del CN Barcelona, el director general del club, Xosé Carlos F., Rubén R., responsable de comunicació, i Javier M., soci del club / CN Barcelona
Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Notícia: Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Comparteix
L'entitat vol facilitar la integració i la pràctica de l'activitat física als nouvinguts a la capital
La font de la plaça Catalunya, tenyida amb els colors de la bandera d'Ucraïna / QS
5 impactes econòmics a Barcelona de la guerra a Ucraïna
Notícia: 5 impactes econòmics a Barcelona de la guerra a Ucraïna
Comparteix
Els efectes de la invasió russa s'apropen a les butxaques dels barcelonins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa