Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba a l’aeroport del Prat el primer vol de rescat d’ucraïnesos
  • CA

Aquest dissabte ha aterrat a l’aeroport del Prat el primer avió de rescat d’ucraïnesos, després que el 24 de febrer el govern de Rússia, liderat pel president Vladímir Putin, ataqués Ucraïna i iniciés una guerra. D’aquesta forma, han arribat 227 persones d’aquesta nacionalitat, la majoria dones i menors.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha explicat davant dels mitjans de comunicació que és la primera recepció d’aquesta classe -el que es coneix com a rescue flight– de ciutadans ucraïnesos i que se centraran “especialment” en la cura i benestar dels menors, a través del ministeri d’Inclusió, Seguretat Socials i Migracions.

Gay ha detallat que els ciutadans en qüestió eren turistes que eren a Espanya i que van volar cap a Varsòvia (Polònia) i que, davant de l’atac rus, van haver de tornar cap aquí, a més de rebre també afectats per la guerra. La representant del govern espanyol a Catalunya ha volgut destacar que l’acollida de refugiats ha estat “de manera exemplar i rigorosa”. Així mateix, ha dit que aquest no serà l’únic vol d’aquestes característiques que aterrarà a Catalunya, sinó que n’hi haurà més al llarg dels pròxims dies, tenint en compte la crisi humanitària que hi ha en aquests moments a Ucraïna i Polònia, principalment.

“Tota la societat en conjunt ha de ser conscient de la importància d’anar coordinats”, ha emfatitzat la dirigent. En la mateixa línia, ha demanat al conjunt de països que vagin plegats en aquesta tasca humanitària.

Des del govern espanyol s’està treballant, diuen, per “agilitzar els tràmits d’estrangeria” de ciutadans ucraïnesos, així com en la seva integració. És una “prioritat”, remarquen. Quant a les persones que necessiten un sostre on dormir, per la manca d’arrelament familiar, el govern espanyol assegura que tramitarà les gestiona oportunes de forma “simple i ràpida” per assolir aquesta fita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa