Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
  • CA

El CN Barcelona ha fet un pla per tal d’acollir els esportistes ucraïnesos que arribin a Barcelona, fugint de la guerra iniciada per Rússia i el seu president, Vladímir Putin, al seu país, el passat 24 de febrer. Així ho ha comunicat aquest divendres l’entitat esportiva al cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov.

El pla contempla que qualsevol esportista exiliat pugui participar en les dinàmiques i entrenaments dels diferents equips del club, en funció de la seva edat i nivell competitiu, de les disciplines de natació, waterpolo, triatló, natació artística i karate. A més de l’acollida d’esportistes, el projecte també proposa que grups reduïts de menors ucraïnesos, d’entre tres i deu anys i les famílies, puguin practicar esport i beneficiar-se dels equipaments del club. D’aquesta manera, posa a disposició dels més petits places als casals esportius, així com s’ofereix a acollir-los a l’espai d’experimentació, que desenvolupa les seves activitats els caps de setmana.

El CN Barcelona també ha ofert al consolat les seves instal·lacions per organitzar durant un cap de setmana trobades socioesportives adreçades a diferents col·lectius procedents d’Ucraïna amb l’objectiu de “pal·liar la distància física amb el seu país i promoure la seva integració social a Barcelona”.

Barcelona prepara un “gran centre” d’acollida de refugiats ucraïnesos

Barcelona estableix un “gran centre” d’acollida de refugiats ucraïnesos, tal com ha anunciat aquest dilluns el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol, José Luis Escrivá, en una entrevista a RNE. “Estem estudiant dues possibilitats en aquests moments”, ha dit, sense concretar més detalls. El que sí que ha especificat és que serà un centre de primera recepció.

En els darrers dies han arribat a la capital mig miler de ciutadans ucraïnesos fugint de la guerra, en avió, tren, bus i cotxe, aproximadament. De fet, aquest cap de setmana ha aterrat a l’aeroport del Prat el primer avió de rescat. El govern espanyol ja ha confirmat que n’aniran arribant més, per facilitar l’acollida i seguretat d’aquesta població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa