Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
4 punts de recollida d’ajuda per Ucraïna, saturats de donatius
  • CA

La solidaritat amb els refugiats ucraïnesos a Barcelona ha propiciat una allau de donatius materials, que ha saturat 4 dels punts que recullen ajuda humanitària per enviar-la al país de l’Europa de l’est. Aquest dissabte han hagut de començar a demanar als qui s’hi acostaven que no hi portin més coses, perquè tenen els magatzems del tot plens. Esperen transport per poder enviar tot l’estoc cap a Ucraïna i llavors poder reobrir la recepció de donatius.

Es tracta, segons ha informat betevé, de la parròquia de Sant Josep i Santa Mònica i l’església Nostra Senyora del Perpetu Auxili, així com l’escola ucraïnesa Mriya del Pont del Treball Digne i l’associació Txervona Kalyna. Han estat rebent aliments en conserva o de llarga duració, productes infantils i d’higiene i salut bàsica. Els 4 estan coordinats amb el consolat d’Ucraïna a Barcelona.

Davant el gran volum de productes d’aquest estil pendents de transportar, el Port de Barcelona ha cedit –a petició de la Generalitat i el consolat ucraïnès– un gran magatzem de 1800 m2 a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port. Centralitza donatius arribats de tot Catalunya i el gestiona el Banc d’Aliments, que té molta experiència en estocs d’aquestes dimensions. També hi col·labora Open Arms, que coordina els enviaments.

Donatius econòmics

Aquest tipus de donatius no són l’ajuda més àgil en un conflicte armat, perquè ocupen molt d’espai i el seu transport és car. També resulta difícil ajustar-los a les necessitats de cada moment i per exemple pot acabar-se enviant llegum quan el que cal potser és llet. No obstant, habitualment és la primera reacció solidària de la població i expressa la voluntat d’ajudar des de la quotidianitat del menjar i la higiene.

Tant el consolat com les administracions catalanes han recomanat canalitzar la solidaritat cap a donatius econòmics a entitats que ja estan desplegades sobre el terreny o a la frontera, per exemple l’ACNUR, Creu Roja o Càritas. També s’estan reclutant famílies interessades en acollir infants refugiats i les seves mares, perquè són els perfil més nombrós que fuig de la guerra i se’ls ha d’escolaritzar de forma repartida per tot el territori d’acollida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa