Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP demana a Colau trencar l’agermanament amb Sant Petersburg
  • CA

Barcelona i la ciutat més europea de Rússia, Sant Petersburg, cooperen des d’octubre de 1985. És un dels agermanaments que té la capital catalana, que fomenten l’intercanvi local sobretot en matèria cultural. Arran de la invasió russa d’Ucraïna, el PP reclama trencar aquest vincle entre les dues ciutats com a “mostra de rebuig” a l’acció militar decidida per Vladimir Putin.

“És ​​només un gest, però hem de donar una imatge contundent contra aquesta invasió, considero que l’Ajuntament podria fer molt més en aquest conflicte, com sempre la gent i la ciutadania ha anat per davant de les institucions”, ha considerat el president del grup municipal, Josep Bou, en una nota de premsa difosa aquest dissabte.

El PP formalitzarà la petició dimecres a la comissió municipal de Presidència, on també plantejarà un pla de sostenibilitat econòmica per a betevé i demanarà més presència policial a la Zona Franca. A més, els populars sol·licitaran una compareixença del govern d’Ada Colau per donar explicacions sobre la negativa que ha donat a un particular que volia homenatjar l’emblemàtic goril·la albí Floquet de Neu. El PP considera que “forma part de la història de la ciutat” i això preval per sobre de la consideració municipal de ser una incorporació al Zoo “resultat del colonialisme” a Àfrica. Veuen “lamentable” el “revisionisme històric habitual” de l’executiu barceloní.

Cs: Quants refugiats acollirà Barcelona?

D’altra banda, el grup municipal de Cs insta el govern Colau a concretar quantes persones procedents d’Ucraïna preveu acollir, a elaborar un pla “a més llarg termini” i a preveure traductors per als nouvinguts. Ara els qui arriben a Barcelona no reben una informació prou “clara” segons la presidents del grup, Luz Guilarte. Aquest dissabte ha visitat l’institut Salvador Seguí, a Sant Martí, on l’associació ucraïnesa Beregynya recull material per a persones ucraïneses. Segons la regidora, aquesta entitat s’ha erigit com a primer punt d’atenció per a refugiats ucraïnesos.

Així mateix ha assegurat que demanarà també al Consorci d’Educació de Barcelona un altre pla que canalitzi l’escolarització dels menors arribats. “Que aquesta guerra, que ja suposa un trauma molt important per a ells, no aturi la seva necessària educació”, ha dit.

Web municipal per a refugiats

La petició del PP coincideix amb la posada en marxa per part de l’Ajuntament d’un espai digital adreçat als refugiats ucraïnesos que han arribat a Barcelona o voldrien instal·lar-s’hi. Ciutatrefugi.barcelona respon –també en ucraïnès– les preguntes més freqüents que han arribat al consistori durant els darrers dies, explica quins serveis municipals gestionen la crisi humanitària i facilita informació pràctica sobre què pot fer a la ciutadania per ajudar en l’acollida de les persones refugiades. No és una web nova sinó l’actualització de la que ja es va crear l’any 2016 en motiu de la crisi de refugiats sirians. Ara s’ha adaptat al context actual per atendre aquesta nova emergència humanitària.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Furetino a març 12, 2022 | 13:17
    Furetino març 12, 2022 | 13:17
    Crec que és important ser conscients que estem contra la invasió d'Ucraïna, no contra el poble rus ni contra els ciutadans de St Petersburg amb qui tenim aquest agermanament. Sap greu que encara a dia d'avui, amb les facilitats que tenim per comunicar-nos amb tot el món, es caigui en aquest reduccionisme trist i anacrònic.
  2. Icona del comentari de: Ricard a març 12, 2022 | 13:35
    Ricard març 12, 2022 | 13:35
    Jo crec que el que s'ha de trencar és "l'agermanament" amb Castella. Que cínics són els annexionistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa