Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien que acomiaden una cuidadora tan sols per ser russa
  • CA

Una dona de 65 anys que cuidava un senyor gran a Barcelona fins el passat cap de setmana va ser acomiadada presumptament pel sol fet de ser russa. És el que sosté el col·lectiu Micaela, un grup que aplega treballadores de la llar i cuidadores migrades. La mateixa organització alerta d’un augment dels casos d’assetjament contra treballadores russes arran de la invasió a Ucraïna, que suporta ja gairebé dues setmanes de guerra, amb morts a la població civil i al voltant de dos milions de refugiats que han fugit del país.

La dona acomiadada treballava només els caps de setmana i l’acomiadament se li va comunicar aquest dissabte. “Fa unes setmanes que em venien fustigant fins que em van acomiadar”, ha escrit la dona a les xarxes socials a través dels perfils del col·lectiu Micaela. La dona feia deu anys que era treballadora de la llar i cuidadora de persones dependents.

“Hi ha por”, assegura la vicepresidenta del col·lectiu Micaela, Gulnur Zamanova, que tem que aquesta discriminació vagi a més perquè es tracta de “persones sense recursos que no recorreran a advocats i que acabaran perdonant”. Zamanova recorda que elles no són les culpables de la guerra i que tampoc la volen. Esperen que les males accions dels que les discriminen recaiguin sobre la seva consciència: “Tal faran, tal trobaran”.

En el seu lloc, segons ha explicat l’entitat, hi treballa ara una dona ucraïnesa. Es dona la circumstància, però, que tant la dona russa com la ucraïnesa es coneixien i es portaven bé entre elles. En aquest sentit, lamenten que la família de l’avi que va acomiadar la cuidadora russa reaccionessin de manera “salvatge i absurda” per “ignorància” .

“No volem la guerra”

Gulnur Zamanova defensa que les dones migrades russes no són ni responsables ni còmplices de la invasió de Vladímir Putin a Ucraïna. “No volem la guerra i no volem conflictes amb altres nacionalitats”, explica Zamanova, que insisteix en aclarir que ella, abans que russa, se sent baixkiriana, una de les repúbliques de la federació russa.

El cas que explica és de moment una anècdota, però tem que n’hi puguin haver més després de veure també altres casos d’assetjament a dones russes en espais públics. En aquest sentit, assegura que algunes dones tenen por a parlar en rus en públic pels recels que això pugui generar en algunes persones. “El darrer cap de setmana ens van dir en un restaurant de Barcelona que millor no parléssim en rus entre nosaltres. Les noies tenen por”, denuncia Zamanova.

Més notícies
Amistats i familiars de Pau Riba a les portes del Tanatori de Sant Gervasi / Guillem Roset (ACN)
Aragonès, Collboni, família i amics acomiaden Pau Riba al tanatori
Notícia: Aragonès, Collboni, família i amics acomiaden Pau Riba al tanatori
Comparteix
El cantautor i escriptor va morir el 6 de març, després de patir un càncer de pàncrees
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena (e), i el líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall (e), conversen durant un passeig per la Marina / Gerard Magrinyà (ERC)
Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Notícia: Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Comparteix
El líder d’ERC a Barcelona i el conseller d’Interior passegen i conversen amb veïns per escoltar les seves demandes
La manifestació pel Dia de la Dona a Gran Via de Barcelona el 8 de març
VÍDEOS | El 8M torna a omplir Barcelona malgrat el fred i la guerra
Notícia: VÍDEOS | El 8M torna a omplir Barcelona malgrat el fred i la guerra
Comparteix
La manifestació feminista congrega centenars de persones en el Dia de la dona 2022
Al centre, Gunsal H. Moreno i Ruben Wagensberg, amb el càmera Joan Guardia i la 'fixer' que els acompanyava, entrevistant un mililtar ucraïnès que entrena civils per anar al front / Cedida
L’odissea d’un grup de barcelonins a Ucraïna per salvar gent de la guerra
Notícia: L’odissea d’un grup de barcelonins a Ucraïna per salvar gent de la guerra
Comparteix
El músic beGun s’hi va desplaçar l’endemà de la invasió | Ha anat fins a prop de Kíiv per treure famílies del país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa