Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Títols nous i orientació, les estrelles del Saló de l’Ensenyament i Futura
  • CA

El saló de l’Ensenyament i Futura tornen a congregar milers de joves aquest mes de març al recinte firal de Montjuïc. Els atractius de l’edició 2022 són una vintena de nous títols formatius, entre graus i màsters, i els amplis recursos dedicats a orientar i assessorar l’alumnat que dubta sobre el seu futur acadèmic.

El 31è Saló de l’Ensenyament se celebrarà del 16 al 20 de març als palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc, mentre que el saló Futura –dedicat als màsters i postgraus– es podrà visitar els dies 18 i 19 de març al Palau 2 del mateix recinte. Organitzats per Fira de Barcelona, compten amb el suport del Departament d’Educació i el de Recerca i Universitats.

Els assistents al Saló de l’Ensenyament podran preguntar i consultar més de 200 expositors, que els aproparan l’oferta en batxillerats, graus universitaris, estudis superiors, complementaris, Formació Professional, art o idiomes. 

Nous títols universitaris

Les universitats catalanes, tant públiques com privades, amplien la seva oferta de cara al curs 2022-23 amb més d’una vintena de nous títols, entre graus i màsters. Dels 9 graus que seran novetat el curs 2022-23, tres els oferirà la Universitat Rovira i Virgili (URV), dos la Universitat Ramon Llull (URL), dos la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), dos la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i un la Universitat de Barcelona (UB). 

Entre ells, destaquen tres dobles graus que mantenen la tendència creixent dels últims anys, una modalitat d’estudis que mantenen la tendència creixent dels últims anys: en Dret i Relacions Internacionals (UAB), en Història i Història de l’Art (UB), i en Dret, Relacions Laborals i Recursos Humans (URV). D’altra banda, la majoria d’altres nous títols giraran a l’entorn de les ciències socials i la digitalització: un grau en Intel·ligència Artificial (UAB); en Sociologia i Ciència Política i Administració (UOC); en Direcció d’Empreses Digital i Gestió d’Empreses en l’Àmbit Digital (URV); en Relacions Laborals i Recursos Humans (Esic-URV); i en Lideratge Transformador i Impacte Social (Esade-URL) o en Enginyeria de la Salut (La Salle-URL).

Nous títols i orientació personalitzada, les estrelles del Saló de l’Ensenyament 2022 / Fira de Barcelona

Una altra de les novetats que es presentarà al Saló de l’Ensenyament seran els Programes Acadèmics de Recorregut Successiu que oferirà la UPC l’any que ve i que permeten cursar un grau i un màster de forma consecutiva. En total es donaran a conèixer 10 programes, tots de l’àmbit de l’enginyeria. 

De la seva banda, les ciències de la salut i l’àmbit digital marquen una tendència destacada en els màsters de nova creació de cara al curs vinent. De les 13 novetats que s’han anunciat fins el moment, gairebé la meitat, sis en concret, formen part d’aquestes matèries, dues de les quals estretament vinculades a l’actual context de pandèmia: màster en Farmacovigilància i Famacoepidemiologia (UAB) i en Dades Biomèdiques (participat per set universitats: URV,UAB, UdG, UdL, Uvic-UCC, i UPC), a banda d’un programa en Medicina Transfusional i Teràpies Cel·lulars i Tissulars (UAB). 

La transformació digital serà un altre dels eixos principals dels nous títols que es presentaran a Futura, amb el màster en Mitjans Emergents de Cultura Digital (UPF), en Direcció de Màrqueting Digital i Xarxes Socials (La Salle-URL) i en Negoci Digital (Esade-URL), com a principals referents. També s’oferirà el màster universitari Erasmus Mundus en Dinàmica de Sistemes d’Energies Renovables i l’Erasmus Mundus en Enginyeria i Gestió Costanera i Marítim, tots dos impartits per la UPC. 

Orientació personalitzada

L’assessorament individualitzat es mantindrà com una de les principals apostes: una àrea formada per 14 professionals de l’àmbit de la psicologia, pedagogia o psicopedagogia que atendrà les consultes per tal de resoldre dubtes. Durant els 5 dies del saló preveuen oferir 800 atencions personalitzades durant més de 420 hores.

També hi haurà un centenar de visites guiades per a escoles, cada mitja hora: grups d’uns 30 alumnes acompanyats dels seus tutors faran recorreguts adaptats a les preferències que assenyalin. Es faran a més a més 84 tallers per a joves i famílies sobre diverses temàtiques, sessions per a professorat posant èmfasi en el procés orientador a l’aula i taules rodones sobre les feines del futur. En la darrera edició, celebrada l’any 2019, el serveis d’orientació van atendre més de 14.000 persones. 

Màsters i postgraus

Els dies 18 i 19 de març també se celebrarà Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, que en la seva 17a edició comptarà amb més de 50 expositors d’universitats, col·legis professionals i escoles de negoci, així com empreses de captació de talent. 

Les entrevistes entre empreses i estudiants seran la principal novetat. Sota el títol, “Tens una cita amb el teu futur”, seran trobades en format speedating que connectaran alumnes i companyies que estan buscant incorporar talent a les seves organitzacions. La presència internacional també serà destacada en aquesta edició i comptarà amb la participació del Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic a través de l’agència Study in Germany i de la Universitat de Ciències Aplicades del Nordoest de Suissa que engloba 9 facultats en total.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa