El TSJC admet a tràmit la demanda veïnal contra el tanatori de Sants

Una plataforma ha portat l'Ajuntament a tribunals per aprovar el canvi d'usos d'una nau industrial

Els veïns contraris al futur tanatori de Sants avancen en la seva reivindicació als tribunals. Aquest divendres han anunciat que el TSJC ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu que van presentar a principis de gener i que han finançat amb una recollida de donatius al barri. Segons la Plataforma Stop Tanatori, el tribunal ha requerit a l’Ajuntament de Barcelona l’enviament abans de 20 dies de l’expedient administratiu sobre l’aprovació d’aquest equipament funerari.

La recollida de fons ja frega els 5.000 euros aconseguits, dels més de 8.000 que calculen que necessiten per pagar tot el procés judicial. “Una acció legal com aquesta és inaccessible per les nostres humils butxaques i recollim calerons”, diuen els impulsors. Recorden que no són l’únic barri de la capital mobilitzat en contra d’un projecte funerari, ja que també hi ha casos controvertits a la Bonanova, a Horta i a les Casernes de Sant Andreu.

S’ha mobilitzat durant mesos amb diverses protestes al voltant de la nau industrial que acolliria el tanatori. Està envoltada d’una esplanada que s’ajardinarà a remolc del canvi d’usos de l’edifici i temen que acabi convertint-se en una avantsala pels usuaris en comptes d’una plaça pública com diu la qualificació urbanística. El districte es compromet a preservar el caràcter públic i que fins i tot s’hi puguin seguir fent concerts de festa major com fins ara, però els veïns no veuen compatible celebrar festes davant de les portes d’entrada i sortida d’unes sales de vetlla plenes de persones que estan de dol.

Consideren que l’Ajuntament ha canviat l’ús del terreny que ocupava la ludoteca Happy Parc “en benefici exclusiu d’una activitat privada” sense justificar “la necessitat” i “en detriment de l’interès general”, el que veuen base legal suficient per tombar el pla.

Més informació

Nou comentari