Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda al polèmic tanatori de Sants
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda definitiva a l’obertura d’un tanatori en un edifici proper a l’estació de Sants, on hi havia hagut durant molts anys la ludoteca Happy Parc. El centre, molt estimat al barri, va haver de tancar per un fort augment del lloguer i ara l’immoble està buit. El projecte funerari genera un fort rebuig veïnal però compleix tots els requisits legals. El govern municipal ha argumentat que l’havia d’avalar “per responsabilitat” i els dos vots a favor del grup de Manuel Valls han permès l’aprovació.

“És un d’aquests plans especials especials que no convencen a ningú, però que compleixen la normativa vigent i per tant tenen dret al tràmit”, ha reconegut la tinenta d’alcaldia Janet Sanz. “El govern hem intentat que aquest equipament tingués un ús diferent del de tanatori, però és de titularitat privada sobre sòl privat i el pla compleix tots els requeriments”, ha afegit.

Façana del Happy Parc de Sants tancat i recreació del tanatori previst / ACN – Funeraria San Ricardo

El pla preveu crear dins de l’edifici 4 sales de vetlla de petites dimensions i una sala de cerimònies. També inclou l’obligació de restaurar l’edifici actual –qualificat de patrimoni amb nivell B– i adequar la plaça adjacent, que ja no podrà usar-se com fins ara per a grans concerts de festa major. En canvi l’empresa promotora, Funeraria San Ricardo, no està obligada a dotar l’espai d’un aparcament propi. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Mollà a juliol 14, 2020 | 21:49
    Joan Mollà juliol 14, 2020 | 21:49
    Amb els vots a favor del Manuel Valls. És clar, perquè en el negoci de la funerària hi està implicada la seva parella. Diuen, diuen, diuen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa