Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘boom’ dels lloguers amenaça l’emblemàtic Happy Parc de Sants
  • CA

La crisi dels lloguers que viu Barcelona no només afecta les famílies. Els comerços i les empreses també són víctimes del boom dels lloguers a la capital catalana, que en un parell de mesos es podria cobrar una nova víctima: l’emblemàtic Happy Parc de Sants, el primer parc infantil cobert que hi ha va haver a la ciutat i que està a punt de complir 25 anys. El conseller delegat de la companyia, Josep Pinyol, no les té totes i dubta de si el negoci arribarà al quart de segle perquè al mes de novembre se li acaba el contracte de lloguer i ara per ara no pot pagar el que demana la propietat.

Tot i que a ells els han fet una oferta “especial”, la immobiliària que comercialitza l’immoble ja ha pujat l’anunci a diverses plataformes i en demana 15.000 euros al mes, més del triple del seu preu actual. Pinyol reconeix que és un edifici gran –d’uns 1.000 metres quadrats–, però considera que 15 euros per metre quadrat està fora de mercat. “Si una solució d’emergència no ho arregla, d’aquí a dos mesos hi haurà una nova víctima de l’especulació immobiliària que arrasa locals emblemàtics i despersonalitza els barris i la ciutat sencera”, critica.

Anunci de l’edifici publicat a Idealista / Idealista

Patrimoni Arquitectònic de Barcelona

El Happy Parc de Sants està ubicat a l’antiga fàbrica dels germans Climent, al carrer Comtes de Bell-Lloc, un edifici construït el 1905 amb un disseny de l’arquitecte modernista i noucentista Modest Feu Estrada, catalogat com a Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. “Vam obrir el 1994 i ens va costar 100 milions de pessetes [poc més de 600.000 euros] posar l’edifici al dia”, explica Pinyol al TOT Barcelona. Quan hi va entrar era un magatzem on hi guardaven estands de la Fira de Barcelona. “Es coneixia com l’almacén de los gatos”, rememora.

A canvi de les obres de reforma va aconseguir un lloguer de llarga durada i ara li toca la primera renovació. “Això no vol dir que paguem el mateix que fa 25 anys”, diu. “Al principi pagàvem unes 400.000 pessetes al mes [uns 2.400 euros] i cada any s’ha anat revalorant fins al preu actual, que és més o menys el doble”. El problema és que el preu que ell cobra als nens per entrar no creix a tan bon ritme ni pot aspirar al fet que sigui així. Abans cobrava 500 pessetes [3 euros] per una hora de joc, mentre que ara l’entrada costa 5,5 euros. “Si el lloguer es triplica, el negoci serà inviable”.

Interior del Happy Parc de Sants / HP

Acord d’última hora?

El conseller delegat encara té l’esperança d’arribar a un acord amb els propietaris i negocia a contrarellotge per acordar un preu raonable que li permeti mantenir la persiana aixecada. “És un equipament arrelat al barri i milers de nens han passat a jugar per aquí”, recorda Pinyol. Fins i tot l’advocada amb qui ha consultat la paperassa per a un possible ERO té un fill que hi havia anat moltes vegades. Si no arriben a un acord, haurà d’acomiadar als 14 empleats que té. “No dic que no valgui el que demanen, però tampoc és un lloguer barat”, insisteix.

Més notícies
La botiga de productes artesanals Coses de Casa abaixarà la persiana / XFDC
Dues botigues emblemàtiques del Gòtic abaixen la persiana
Notícia: Dues botigues emblemàtiques del Gòtic abaixen la persiana
Comparteix
La cistelleria Germanes Garcia i la botiga de productes artesanals Coses de Casa deixaran l'àrea de la plaça del Pi sense dos establiments històrics del barri
La històrica botiga de queviures Navarro deixa orfe la seva ‘família’ de clients de Sant Antoni
Notícia: La històrica botiga de queviures Navarro deixa orfe la seva ‘família’ de clients de Sant Antoni
Comparteix
Els veïns del barri lamenten el tancament de la botiga, de la qual destaquen la qualitat del vi
Tanca la històrica Granja Vendrell: prop d’un segle de servir esmorzars i guardar paquets a veïns
Notícia: Tanca la històrica Granja Vendrell: prop d’un segle de servir esmorzars i guardar paquets a veïns
Comparteix
El negoci abaixa la persiana després de 98 anys i tres generacions d'una mateixa família al capdavant de l'establiment
Barcelona blindarà les seves bodegues emblemàtiques perquè no desapareguin
Notícia: Barcelona blindarà les seves bodegues emblemàtiques perquè no desapareguin
Comparteix
L’Ajuntament ha identificat 31 bars i bodegues per estudiar incloure-les al catàleg de protecció d’establiments emblemàtics de la ciutat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert a setembre 20, 2019 | 11:30
    Albert setembre 20, 2019 | 11:30
    i sent patrimoni arquitectonic no pot intervenir l'Ajuntament de cap manera i obligar a que l´us de l'espai quedi subjecte a algún tema social? Potser si no donen llicencies per a comerç en aquest lloc, tornaría a abaixar el preu. Llicencia subjecte a temes socials, nens, art, un centre cultural.... La meva petita disfruta aquí molts divendres d'hivern i dies plujosos, sería una pena perdre algo que dona tan bon servei per que acabin posant un restaurant o una macro botiga.que el barri no

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa